Επιβεβλημένη και αναγκαία η ενίσχυση με προσωπικό του γραφείου Πυρασφάλειας στον Ν. Ηρακλείου


0
(0)

Με ερώτηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει ότι είναι επιβεβλημένη και αναγκαία η ενίσχυση με προσωπικό του γραφείου Πυρασφάλειας στον Ν. Ηρακλείου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Σοβαρά και μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το γραφείο πυρασφάλειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  του Ν. Ηρακλείου, αφού έχει παραμείνει μόλις ένας ελεγκτής πυρασφάλειας, ο οποίος παρά τις φιλότιμες προσπάθειές που καταβάλλει δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας και του νομού συνολικά.

Ο νομός Ηρακλείου αποτελεί έναν  από τους πιο ενεργούς οικονομικά νομούς της χώρας με επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού, βιοτεχνίες, καθώς και αγροτικές καλλιέργειες.

Η πυρασφάλεια των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να λειτουργούν νόμιμα πραγματοποιείται  με την έκδοση  πιστοποιητικού πυροπροστασίας που είναι απαραίτητο για την ανάρτηση της γνωστοποίησης λειτουργίας κάθε επιχείρησης.

Επιπλέον, ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, το πιστοποιητικό πυροπροστασίας είναι προαπαιτούμενο από τα τουριστικά πρακτορεία για  να επιτρέψουν στους πελάτες τους να επισκεφτούν  τα τουριστικά  καταλύματα.

Η σημερινή υποστελέχωση του γραφείου πυρασφάλειας στον Ν. Ηρακλείου έχει ως συνέπεια τόσο την καθυστέρηση των ελέγχων για τις μελέτες πυρασφάλειας όσο και την μη έγκαιρη πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων που απαιτούνται για την προστασία προσώπων και εξοπλισμού.

Μάλιστα, το ΤΕΕ/ΤΑΚ, τμ. Ανατολικής Κρήτης, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας, με επιστολή του, αναδεικνύει τα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση του γραφείου πυρασφάλειας και τονίζει την ανάγκη πλήρους και επαρκούς στελέχωσης του.

Επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, το προηγούμενο διάστημα έγινε απομάκρυνση του αναγκαίου προσωπικού από τη συγκεκριμένη  υπηρεσία

Επειδή είναι επιβεβλημένη και αναγκαία η ενίσχυση με προσωπικό του γραφείου Πυρασφάλειας στον Ν. Ηρακλείου και

Επειδή, ιδιαίτερα για τις νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο η ανάγκη ταχύτατης διεκπεραίωσης και χορήγησης του πιστοποιητικού πυροπροστασίας.

 Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

 – Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό  το γραφείο πυρασφάλειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  του Ν. Ηρακλείου;

– Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να γίνονται έγκαιρα οι έλεγχοι πυρασφαλείας (μελετών πυρασφάλειας, Seveso, αυτοψίες στους επικίνδυνους χώρους) και να εκδίδεται ταχύτερα το πιστοποιητικό πυροπροστασίας;».

Πρώτη προτεραιότητα η κάλυψη όλων των αναγκών σε παράλληλη στήριξη για μαθητές που έχουν ανάγκη

Με ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου  επισημαίνει ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η κάλυψη όλων των αναγκών σε παράλληλη στήριξη για μαθητές που έχουν ανάγκη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις προσλήψεις που αφορούν στην παράλληλη στήριξη, οι οποίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, είναι και φέτος πολύ λιγότερες των κενών, με συνέπεια οι αρμόδιες κατά τόπο διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για υποστήριξη σε μαθητές με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες.

Συγκεκριμένα, σοβαρά και μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται στα σχολεία, αφού έχει δοθεί προφορικά η οδηγία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμοστεί  «κόφτης» στις προσλήψεις που αφορούν στην παράλληλη στήριξη με μόλις δύο δασκάλους παράλληλης ανά σχολείο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες.

Πρόκειται για μια απόφαση άδικη και ανάλγητη που συνθλίβει παντελώς  τα δικαιώματα των παιδιών στην παράλληλη στήριξη, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση όφειλε να κάνει τα μέγιστα για να εξασφαλίζει τις κατάλληλες μορφωτικές και υγειονομικές συνθήκες.

Για τον Ν.Ηρακλείου, γονείς, εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών έχουν ήδη εκφράσει τους προβληματισμούς και ζητούν από το Υπουργείο να εγκρίνει τις πιστώσεις για την άμεση κάλυψη όλων των κενών.

Επειδή πρέπει να καλυφθούν οι μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη

Επειδή η μη έγκαιρη προσέλευση της παράλληλης στήριξης στην έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει ως συνέπεια πολλά παιδιά να στερούνται την ίση συμμετοχή στην εκπαιδευτική και κοινωνική διαδικασία.

Επειδή πολλοί γονείς αναγκάζονται να προσλάβουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη με την επιβάρυνση για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό να είναι τεράστια  ενώ υπάρχουν και ακόμα περισσότεροι γονείς  που είναι άνεργοι και δεν είναι σε θέση να  διαθέσουν για τα παιδιά τους που έχουν ανάγκη

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

1)Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να καλυφθούν άμεσα και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα κενά στα σχολεία της χώρας  που αφορούν την παράλληλη στήριξη;

2)Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα ειδικά σχολεία και στα τμήματα ένταξης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr