Επείγουσα επιστολή Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα για άμεση αποστολή εμβολίων κατά του covid-19


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 4 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Την άμεση αποστολή εμβολίων για την αντιμετώπιση του covid-19 στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου για να προληφθούν τυχόν θανατηφόρα κρούσματα ζητάει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως τονίζει ο Γιάννης Στεφανάκης στην επιστολή του ο Δήμος βρίσκεται σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των υπέργηρων κατοίκων που αποτελούν το 49,7% των δημοτών.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αναφέρει τα εξής: «Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών των κατοίκων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID – 19 θα θέλαμε να θέσουμε υπόψιν σας τα εξής:

 

  • Ο πληθυσμός του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου απαρτίζεται κατά 49,6% από υπερήλικες (άνω των 75 ετών) βάσει των επίσημων στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ενώ αποτελεί τον γηραιότερο Δήμο της Κρήτης και τον πέμπτο στην Ελλάδα.

 

  • Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων λόγω Covid στην Ελλάδα είναι 70 έτη.

 

  • Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου είναι ο ορεινότερος Δήμος της Κρήτης με ελάχιστο υψόμετρο 800 μέτρα και μέγιστο 2.148 ενώ το κοντινότερο νοσοκομείο βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου σε απόσταση 55 χιλιομέτρων ορεινού οδικού δικτύου.

 

  • Από την 30η Δεκεμβρίου 2020 έχει εγκατασταθεί ειδικός θάλαμος εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας στο Τζερμιάδων με συνεπικουρία των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ ήδη από τον Μάρτιο του 2020 ο Δήμος έχει προμηθεύσει ξεχωριστό υγειονομικό θάλαμο για εξετάσεις ύποπτων περιστατικών Covid-19.

 

  • Ο Νομός Λασιθίου εντάχθηκε από Δευτέρα 01-02-2021, στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

 Παρόλα τα ανωτέρω στο Δήμο μας δεν έχει αποσταλεί ακόμα ουδεμία δόση των απαραιτήτων εγκεκριμένων εμβολίων.

 Είναι τουλάχιστον σχήμα οξύμωρο ο Νομός Λασιθίου να έχει ενταχθεί στο Επίπεδο Β  Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου να μην έχει προμηθευτεί τα εμβόλια, εφόσον ήδη υπάρχει από καιρό  και με την συνδρομή του Δήμου η προβλέπουσα υποδομή στο Κέντρο Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδων.

Επειδή υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των υπέργηρων κατοίκων που αποτελούν το 49,7% των δημοτών μας ζητούμε, σύμφωνα και με την απόφαση Νο4/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου, την παρέμβασή σας, για την άμεση αποστολή εμβολίων στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων δια να προληφθούν τυχόν θανατηφόρα κρούσματα στην περιοχή μας, η οποία βρίσκεται σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες λόγω του κατεπείγοντος».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.