ΕΠΑ.Σ Κρήτης: Γνωρίστε την εξειδικευμένη σχολή της Μεσσαράς στις Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες


0
(0)
Μια σχολή διαφορετική και προσανατολισμένη στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής της Κρήτης και  συγκεκριμένα στον κλάδο των θερμοκηπίων που ακμάζει τις τελευταίες δεκαετίες, λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στη Μεσσαρά με το ενδιαφέρον σε σύγχρονες μεθόδους να αυξάνεται διαρκώς ειδικά στους νέους αγρότες όλου του νησιού και όχι μόνο.

Πρόκειται για την ΕΠΑ.Σ Κρήτης, μία από τις έξι Επαγγελματικές Σχολές του  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ»  εποπτείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου Μεσσαράς στον Αμπελούζο και συνεχίζει την 2η φάση των εγγραφών της  έως και τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Η Μαρία Χαλκιαδάκη, διευθύντρια της σχολής μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για το αντικείμενο των σπουδών τις προοπτικές που μπορεί να δημιουργήσει σε νέους αγρότες, αλλά και το πως μέσω της εξειδικευμένες εκπαίδευσης μπορεί ο κλάδος των θερμοκηπίων να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Η ειδικότητα της Σχολής είναι «Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες» και οι σπουδές διαρκούν δύο έτη. Τα μαθήματα είναι θεωρητικά (ειδικότητας) και εργαστηριακά. Το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η εκπαίδευση των μαθητών ολοκληρώνεται σε ένα περιβάλλον με άρτια υλικοτεχνική υποδομή, σύγχρονα εξοπλισμένα εργαστήρια θερμοκηπιακών κατασκευών, αυτοματισμών και εξοπλισμού, γεωργικής τεχνικής και μηχανημάτων, εδαφολογίας, λιπασματολογίας και φυτοπροστασίας. Σε συνδυασμό και με το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό οι σπουδαστές εφοδιάζονται με τις κατάλληλες γνώσεις για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η φοίτηση και το διδακτικό υλικό είναι δωρεάν, παρέχεται αναβολή στράτευσης και δωρεάν σίτιση και στέγαση σε όσους πληρούν τα κριτήρια.

Στους αποφοίτους χορηγείται πτυχίο επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του Ευρωπαϊκού Πιστωτικού Συστήματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ECVET) και επιπέδου 3 της περ. γ’ της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 2009/1992 και τους παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ώστε να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να συνεχίσουν σπουδές σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ενώ μοριοδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε Προγράμματα Νέων Γεωργών και απαλλάσσονται από την υποχρέωση της παρακολούθησης των εν λόγω Προγραμμάτων Κατάρτισης.

Η συμμετοχή των σπουδαστών σε επιμορφωτικές ημερίδες και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες και επιχειρήσεις συμπληρώνει το γνωστικό τους πεδίο, ενώ ενισχύεται η σύνδεση των σπουδών τους με την αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη σχολή, τις εγγραφές και τη διαδικασία αιτήσεων μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: https://www.elgo.gr (Πατήστε ΕΔΩ)

Ακούστε όλη τη συνέντευξη με την διευθύντρια της Σχολής:(εδώ)

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.