
Επαφές ΤΧΣ – Τσακαλώτου για την εγγύηση κόκκινων δανείων
Τελευταία ενημέρωση 1 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)
Με βάση τις προτάσεις θα τιτλοποιηθούν απαιτήσεις από τις τράπεζες ύψους 10 με 15 δισ. ευρώ, κυρίως από το στεγαστικό, αλλά και το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο. Τι συζήτησαν ο Μ. Τζούρντα με τον υπουργό Οικονομικών.
Οι τιτλοποιήσεις με κρατική εγγύηση, μέσα από την σύσταση μιας εταιρείας Asset Protection Scheme, περνούν σε πρώτο πλάνο στις ενέργειες που προωθούν τράπεζες και κυβέρνηση με στόχο την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Μάρτιν Τζούρντα, στο πλαίσιο της ομιλίας του σε συνέδριο της ΕΕΔΕ.
Αποκάλυψε ότι την περασμένη Δευτέρα είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να του παρουσιάσει πρόταση, βάσει της οποίας θα τιτλοποιηθούν απαιτήσεις από τις τράπεζες, ύψους 10 με 15 δισ. ευρώ, κυρίως από το στεγαστικό, αλλά και το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο (τουλάχιστον σε δεύτερο χρόνο).
Περισσότερα στο Euro2day
πηγη:real.gr