Επαφές του Σεΐχη του Κατάρ στην Αθήνα για την ενεργειακή επένδυση στον Αθερινόλακκο


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 5 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Στην Αθήνα βρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της Βασιλικής Οικογένειας του Κατάρ, καθώς και αξιωματούχων, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης εργασίας για επαφές υψηλού επιπέδου οι οποίες σχετίζονται με τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια του Σεΐχη στην Ενέργεια και τον Τουρισμό.

Στη διάρκεια των επαφών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το αυξημένο προσωπικό ενδιαφέρον του Σεΐχη Mohammed Al Thani, γιου του Σεΐχη Faisal και προέδρου της POWERGLOBΕ, της εταιρείας που προσφάτως προχώρησε στην αγορά έκτασης γης στον Αθερινόλακο της Σητείας, όπου θα υλοποιηθούν τα επενδυτικά σχέδια της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.

Το έργο της πλωτής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής Power4Crete

Η ενεργειακή επένδυση του Σεΐχη του Κατάρ φέρει τον τίτλο «Power4Crete» και αφορά στην εγκατάσταση ενός πλωτού τερματικού LNG και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με σκοπό την κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών του νησιού.

Το έργο αποτελείται από την ανάπτυξη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων αυτοπροστατευτικών Powerboats, αυτοεγκατεστημένων πλατφορμών επαναεριοποίησης, πλωτών αποθηκευτικών μονάδων και αυτόνομων συστημάτων μεταφοράς στον Αθερινόλακκο.

Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο έργο ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, συνδυάζοντας την πλωτή γενιά και την εγκατάσταση FSRU.

Οι επαφές στην Αθήνα

Ο Σεΐχης Faisal του Κατάρ, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας του, συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις με υψηλόβαθμα επιχειρηματικά στελέχη στην Αθήνα και στη διάρκειά τους έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να επενδύσει στον τομέα του Τουρισμού στην χώρα μας, ιδιαίτερα σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, τράπεζες και σε εταιρείες στο τομέα της ενέργειας. Μάλιστα, θεωρεί ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα, στα νησιά της χώρας και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η επίσημη αντιπροσωπεία αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα για Ντόχα αύριο το πρωί.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.