Επί τάπητος η διαχείριση της παραλιακής ζώνης του Σισίου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Το θέμα της διαχείρισης της παραλιακής ζώνης στην περιοχή του Σισίου καθώς και η ενεργοποίηση των διαδικασιών με στόχο την επίλυση σειράς ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στην εν λόγω περιοχή τα καταστήματα (αυθαιρεσίες, τέλη), αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα 10/2 ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με εκπροσώπους του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά και τον πρόεδρο του Τ.Σ Βραχασίου κ. Κώστα Κυβερνητάκη, τους εντεταλμένους συμβούλους του Δήμου κ.κ. Γ. Μαρίνο, Μ. Λεμπιδάκη, τον αντιδήμαρχο Κ. Καστελιανάκη, υπηρεσιακούς παράγοντες, νομικούς και τεχνικούς εκπροσώπους.

Με αφορμή τις επανειλλημμένες αναφορές στα πρόστιμα του Ελληνικού Δημοσίου- τα οποία έχουν βεβαιωθεί στις τοπικές επιχειρήσεις – καθώς και στην άρνηση του Ελληνικού Δημοσίου να δώσει επιτέλους λύση στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης του παραλιακού μετώπου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, πρότεινε πέραν της συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό, να υπάρξει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την είσπραξη τελών, ενώ να εξεταστεί η δυνατότητα βελτίωσης των πληρωμών για τις δόσεις που έχουν καθοριστεί για παλαιότερες οφειλές.

“Είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν εμπλέκεται άμεσα ο δήμος – ανέφερε ο κ. Ζερβός –  όμως είναι δεδομένη η πρόθεση μας να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες, ούτως ώστε, να μπορέσει συνολικά να επέλθει ηρεμία στην περιοχή.

Θεωρώ – πρόσθεσε – ότι υπήρξε ειλικρινής συζήτηση και πιστεύω ότι , έχουμε το περθώριο να κάνουμε σοβαρά βήματα στο εξής “.

Να σημειώσουμε ότι στην επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, θα επιδιώξει και την συμμετοχή των Δημάρχων Χερσονήσου και Πλατανιά ( ανάλογες παρεμβάσεις, έχουν υπάρξει στην Γ.Γ Δημόσιας Περιουσίας ), ώστε να γίνει αντιληπτό, ότι το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνον τον Δήμο Αγίου Νικολάου, αλλά όλη την νησιωτική Ελλάδα.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.