Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
• Στις 10:45 πμ θα συναντηθεί με τη διοίκηση του νοσοκομείου
• Στις 11:00 πμ θα συναντηθεί με το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
• Στις 11:30 πμ θα μιλήσει σε συγκέντρωση υγειονομικών στο κεντρικό αμφιθέατρο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Τοποθετήσεις βουλευτών του ΚΚΕ στη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ: Ενημέρωση στη Βουλή και όχι σε κατ ιδίαν συνάντηση για την αποστολή όπλων στη Ουκρανία

Ενημέρωση για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τον υπουργό Αμυνας και όχι σε κάποια επικοινωνία στο υπουργείο, ζήτησε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Έκανε αυτή την παρέμβαση επί της διαδικασίας καθώς ο υπουργός Αμυνας μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων αντί να ενημερώσει συγκεκριμένα παρέπεμψε σε κατ ιδίαν συναντήσεις στο υπουργείο του.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και σχετίζεται με την επικίνδυνη εμπλοκή στον πόλεμο και στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νίκος Παπαναστάσης,αντισυνταγματάρχης ε.α., βουλευτής του ΚΚΕ: Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία είναι με εντολή ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ

Η κυβέρνηση σκόπιμα και επιμελώς αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό, ότι η βασική συνέπεια της αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία είναι ότι με εντολή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, η χώρα μας μετατρέπεται σε εμπόλεμο εταίρο της κυβέρνησης Ζελένσκι, σημείωσε ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, μέχρι τις 24 Φλεβάρη έσπερνε τον εφησυχασμό, συμμετέχοντας παράλληλα στην ΝΑΟΤϊκή περικύκλωση της Ρωσίας, ενώ στήριξε την εγκαθίδρυση ΝΑΤΟϊκών βάσεων στο έδαφος της Ουκρανίας, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσίας. Σημειώνοντας ότι ο πόλεμος που διεξάγεται είναι ιμπεριαλιστικός ανάμεσα στην Ρωσία από την μία και τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, από την άλλη, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να διαλέξει ιμπεριαλιστική και να απαιτήσει καμία συμμετοχή σε αυτόν τον πόλεμο.

Ο Νίκος Παπαναστάσης υπογράμμισε ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι η χώρα είναι δεμένη στο αμερικανοΝΑΤΟϊκό άρμα και εκεί εντάσσεται και η συνεχής αποστολή όπλων, πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων.

Χαρακτήρισε άγνωστο στην στρατιωτική τον όρο «πλεονάσματα», τον οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την αποστολή πυρομαχικών και όπλων, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, σε μια προσπάθεια να τον κάνει συμμέτοχο στα επικίνδυνα σχέδιά της.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Πρωθυπουργού σε ημερίδα για το δημογραφικό

Οι προτάσεις του Πρωθυπουργού για το δημογραφικό σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν απάντηση στα αδιέξοδα που βιώνουν οι νέες γυναίκες και τα νέα ζευγάρια για τη δημιουργία οικογένειας, όταν στενάζουν από τη “θύελλα” της ακρίβειας σε είδη βασικής ανάγκης και ενοίκια, από τους μισθούς που τελειώνουν στα μισά του μήνα, από τη ζωή –  λάστιχο.

Οι κυβερνητικές διακηρύξεις αποτελούν ανακύκλωση των συνταγών της ΕΕ που καταδικάζουν τη νεολαία, ιδιαίτερα τις νέες εργαζόμενες και μητέρες, στην “ευέλικτη εργασία”, στα σπαστά και ακανόνιστα ωράρια, στις αβάσταχτες καθημερινές υποχρεώσεις της ατομικής – οικογενειακής ευθύνης για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ. Τα προγράμματα για την περιβόητη “ευέλικτη φροντίδα” των παιδιών βρίσκονται στην αντίπερα όχθη από τη σύγχρονη ανάγκη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν φροντίδα και προσχολική αγωγή, για την ολόπλευρη ψυχοσωματική, διανοητική, κοινωνική τους ανάπτυξη.

Η ανακοίνωση επέκτασης του ωραρίου του σχολείου γεννά τουλάχιστον μία σειρά ερωτηματικά. Σε ποιους χώρους θα γίνει αυτό; Μήπως στα εκατοντάδες κοντέινερ που υπάρχουν; Που θα μελετήσουν τα παιδιά; Εκεί που τρώνε; Με ποιους εκπαιδευτικούς, όταν τα κενά συνεχώς γιγαντώνονται; Όσο οι υπαρκτές κοινωνικές και μορφωτικές ανάγκες θα βρίσκονται στα αζήτητα, αυτά τα καίρια ερωτήματα θα μένουν αναπάντητα.

Παρά τα μεγάλα λόγια για τις πρωτοβουλίες σχετικά με το πλαίσιο της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, οι προωθούμενες αλλαγές εδραιώνουν το σημερινό τοπίο, όπου αυτή η εξέλιξη της επιστήμης γίνεται πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας.

Άλλωστε, όπως κυνικά ομολόγησε ο Πρωθυπουργός, το κίνητρο των όποιων μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού δεν είναι οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, αλλά η αύξηση του “οικονομικά ενεργού πληθυσμού”, ως ανάγκη των επιχειρηματικών ομίλων για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους. Αυτή η πολιτική λογαριάζει τα αναγκαία μέτρα προστασίας και στήριξης της οικογένειας με τη λογική του “κόστους- οφέλους”, και με κριτήριο το κέρδος των μονοπωλίων.

Για αυτό άλλωστε όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις απορρίπτουν τις προτάσεις του ΚΚΕ για το δημογραφικό, οι οποίες έχουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες των νέων στην εργασία, με σταθερό ωράριο και αυξήσεις μισθών, με βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής, με κοινωνική προστασία της μητρότητας και κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος, με μέτρα στήριξη της πολύτεκνης και της μονογονεϊκής οικογένειας. Αυτές είναι οι οικονομικές, κοινωνικές προϋποθέσεις για να είναι πραγματικά ελεύθερη η επιλογή ενός νέου ζευγαριού, για το πότε και αν θα δημιουργήσει οικογένεια, πόσα παιδιά θα κάνει, χωρίς να περιορίζεται από οικονομικούς ή άλλους κοινωνικούς παράγοντες.

Πραγματική ασπίδα προστασίας των νέων ζευγαριών είναι η πάλη για αυτές τις σύγχρονες ανάγκες σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

 

ΑΘΗΝΑ 8/6/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

Η “Προσωρινή Συμφωνία” για τη νέα Οδηγία της ΕΕ σχετικά με τον κατώτατο μισθό, στην οποία κατέληξαν η προεδρία του Συμβουλίου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν αφήνει χώρο για πανηγυρισμούς στους εργαζομένους. Το ακριβώς αντίθετο.

Η “συμφωνία” θεμελιώνει ακόμα πιο γερά το άθλιο καθεστώς που διαμόρφωσαν με δεκάδες αντεργατικούς νόμους και στη χώρα μας οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλοντας το σφαγιασμό των μισθών, του μέσου μισθού, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη γιγάντωση των σχέσεων εργασίας – λάστιχο, με επιταχυντή όλων των παραπάνω το νομοθετικό ορισμό του κατώτατου μισθού με κυβερνητική απόφαση. Αυτό το καθεστώς διατηρούν ανέγγιχτο ως σήμερα όλες οι κυβερνήσεις Το ίδιο απαράδεκτο καθεστώς ισχύει σε 21 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ σε τουλάχιστον 14 κράτη μέλη το 50% και πλέον των εργαζομένων – με βάση τα δικά της στοιχεία – εργάζονται χωρίς καν συλλογική σύμβαση.

Η “προσωρινή συμφωνία” δεν απελευθερώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αντιθέτως τις ναρκοθετεί,  καθώς βάζει όριο στις οποιεσδήποτε αυξήσεις. Αποτελεί μοχλό που συμπιέζει σε κάθε χώρα τον κατώτατο και κυρίως τον μέσο μισθό στο επίπεδο των κρατών μελών με τους χειρότερους μισθούς, τορπιλίζοντας τις σημερινές διεκδικήσεις των εργαζομένων. Κι αυτό προκλητικά το βαφτίζει “επαρκή μισθό”.

Όσοι βλέπουν θετικές πλευρές στη συγκεκριμένη συμφωνία, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν το καλύτερο “πλυντήριο” των αντεργατικών κατευθύνσεων της ΕΕ και δεν είναι η πρώτη φορά. Θυμίζουμε τη στάση τους για την κατάπτυστη Οδηγία για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την οποία νομοθέτησαν ως κυβέρνηση, ξεκινώντας από τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων! Επιχειρούν μάταια να κρύψουν το ρόλο της ΕΕ, την κατεύθυνση για παραπέρα χτύπημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το διακηρυγμένο στόχο της ΕΕ μέσα από το “Σύμφωνο για το Ευρώ”, για την καθήλωση των μισθών στο όριο που θα εξαρτάται κάθε φορά από τους δείκτες της ανταγωνιστικότητας των μισθών ανάμεσα στα κράτη μέλη, αλλά και τους κύριους εμπορικούς εταίρους/ανταγωνιστές της ΕΕ!

Οι συνεχείς ανατιμήσεις και το κύμα ακρίβειας που σαρώνει το εργατικό-λαϊκό εισόδημα δεν αντιμετωπίζονται με ελεγχόμενες αυξήσεις – ψίχουλα, που αποφασίζονται στα υπουργικά γραφεία και συμφωνίες με τον ΣΕΒ, αλλά με τους διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων σε κλάδους και χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετούς χώρους και πετάνε στα σκουπίδια Οδηγίες σαν την παραπάνω.

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.