Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στα Ιωάννινα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί, την Παρασκευή 18 Μάρτη, τα Ιωάννινα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του είναι το εξής:

12.30: Θα  επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και θα συναντηθεί με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

            13.00: Θα συναντηθεί με την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

13.30: Θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τα υγειονομικά σωματεία (σύλλογος εργαζομένων ΠΓΝΙ, σύλλογος εργαζομένων «Χατζηκώστα», ΕΙΝΗ) και άλλους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων της πόλης, στην αίθουσα ΚΕΚ 1&2.

19.00: Θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση, με θέμα: “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής”, στο κλειστό γήπεδο Λιμνοπούλας.

Για ενημέρωση σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν.

Ο Δ. Κουτσούμπας ζήτησε διευκρινήσεις από τον πρωθυπουργό, καθώς είναι μεγάλη η ανησυχία στον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πολύ περισσότερο που αυτές οι σχέσεις – εξαιτίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και του ανταγωνισμού με τη Ρωσία – διαμορφώνονται με βάση το στόχο για τη συνοχή στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αλλά και με βάση τους ενεργειακούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς, στους οποίους εμπλέκονται οι δύο χώρες.

Αυτό το πλαίσιο διαχρονικά ενισχύει τις διεκδικήσεις της τουρκικής άρχουσας τάξης και τροφοδοτεί ένα “παζάρι” για διευθετήσεις μεταξύ των δύο ΝΑΤΟϊκών “εταίρων”, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ευρωατλαντικά σχέδια – και μάλιστα με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία σε εξέλιξη – όχι μόνο δε συνιστά “ασπίδα” έναντι του τουρκικού “αναθεωρητισμού”, αλλά μπορεί να εμπλέξει τη χώρα και το λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε στον πρωθυπουργό απαράδεκτα φαινόμενα αντικομμουνισμού, διαστρέβλωσης και παραποίησης των θέσεων του ΚΚΕ που εκπορεύονται από δυνάμεις και κύκλους της ΝΔ (π.χ. από τη ΔΑΠ στο χώρο της νεολαίας), με αφορμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά γενικεύοντας και για όλη την ιστορική του διαδρομή.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ευχήθηκε στον πρωθυπουργό περαστικά και ταχεία ανάρρωση από τον κορονοϊό.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για τα νέα στοιχεία σχετικά με τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και την πλεονάζουσα θνητότητα

Τα στοιχεία που δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιότητα και αφορούν τις ΜΕΘ, τη θνητότητα και τους συνολικούς θανάτους στη χώρα, αποκαλύπτουν ξανά την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Από την αρχή της πανδημίας κατέληξαν 16.519 ασθενείς εκτός ΜΕΘ, στο σύνολο της διετίας 6.311 περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ότι το 2019, ενώ η αναμονή διασωληνωμένων ασθενών για κλίνη ΜΕΘ είναι πολυήμερη. Αυτά είναι κάποια ακόμα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας, της έλλειψης ΜΕΘ και προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας και της μετατροπής του σε “μίας νόσου”, για τα οποία το ΚΚΕ και το εργατικό – λαϊκό κίνημα παλεύουν από την πρώτη μέρα, ενώ η κυβέρνηση κάνει το μαύρο – άσπρο.

 

 

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.