Επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στο Κέντρο Συντονισμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


0
(0)

Το Κέντρο Συντονισμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, το κέντρο επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, επικεφαλής Αντιπροσωπίας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μία ημέρα μετά την παρουσίαση του σχεδίου Έκθεσης του κ. Ανδρουλάκη για τον νέο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για τον οποίο είναι εισηγητής, οι ευρωβουλευτές είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το Συντονιστικό Κέντρο, από το οποίο υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, όλων των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του κέντρου από τον αρμόδιο Διευθυντή κ. Johannes Luchner καθώς και τη νέα Γενική Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας κυρία Παρασκευή Μίχου. Συζήτησαν για τις προτεραιότητες του μηχανισμού για την περίοδο 2021 – 2027 και την ανάγκη ενίσχυσης του με 1,4 δις ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό, ώστε να μπορεί να αγοράσει μέσα όπως πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου καναντέρ και ελικόπτερα, ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και κινητές νοσοκομειακές μονάδες, με στόχο να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες προκλήσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η Έκθεση του κ. Ανδρουλάκη για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται να ψηφισθεί από την Επιτροπή Περιβάλλοντος στις αρχές Μαρτίου και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο τέλος του ίδιου μήνα.

Proskliki Heraklion Proskliki Heraklion

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *