Επίσκεψη με σημασία του Υπουργού Περιβάλλοντος στη νήσο Χρυσή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Μια επίσκεψη με μεγάλη σημασία για το μέλλον της νήσου Χρυσής πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της τελικής διαβούλευσης για το σχέδιο διαχείρισης της Χρυσής τα επόμενα 3 χρόνια.

Ο Υπουργός μαζί με συνεργάτες του θα μεταφερθεί στη Χρυσή με σκάφος του Λιμεναρχείου της Σητείας, αφού τα σκάφη του Λιμενικού της Ιεράπετρας παραμένουν στην Κω, ενώ άλλα σκάφη της περιοχής έχουν αναλάβει να μεταφέρουν όλους όσοι θα βρεθούν σήμερα στη Χρυσή, τηρώντας όσο γίνεται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Θυμίζουμε πως το τελευταίο 4μηνο έχει ξεκινήσει μια συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος με σκοπό την εκπόνηση ενός άμεσα εφαρμοστέου σχεδίου διαχείρισης το οποίο προβλέπει πολλές δράσεις που θα υλοποιηθούν τα επόμενα 3 χρόνια από διάφορους φορείς και αφορούν την προστασία, φύλαξη, επισκεψιμότητα κλπ της νήσου Χρυσής.

Διαβάστε ΕΔΩ όσα προβλέπονται από το σχέδιο διαχείρισης

Το σχέδιο αυτό έχει παρουσιαστεί στον Δήμο Ιεράπετρας και όλους τους συναρμόδιους φορείς σε σχέση με τη Χρυσή και όλες οι προτάσεις και ενστάσεις που τυχόν υπάρχουν αναμένεται να συζητηθούν σε κλειστή σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Ηράκλειο.

Το Ράδιο Λασίθι θα βρίσκεται στη Χρυσή και θα γίνεται συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις.

 

Κατά την αναμονή της άφιξης του υπ. Χατζηδάκη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε:

Κατά την άφιξη του, ο υπ. περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.