Επίσκεψη Καλαντζάκη στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αθερινόλακκου


0
(0)

Τον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αθερινόλακκου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Νίκο Μανακανάτα καθώς και με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Χατζηνικολάκη και τον Γραμματέα κ. Αντώνη Λουμπουνάκη της τοπικής διοικούσας επιτροπής του σταθμού.

Ο κ. Χατζηνικολάκης παρέδωσε στον Δήμαρχο επιστολή με αίτημα στήριξης της παραμονής του σταθμού και περαιτέρω εξέλιξής του, μετά την ανησυχία που προκάλεσε η άδικη απόρριψη από την ΡΑΕ της πρότασης για έλευση φυσικού αερίου στο σταθμό.

Ο κ. Καλαντζάκης εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στα αιτήματα των εργαζομένων τονίζοντας: «Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Αθερινόλακκου είναι ένας υπερσύγχρονος σταθμός με τεράστια συνεισφορά στις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης καθώς και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

Απασχολεί πάνω από 130 εργαζόμενους και έχει εδραιωθεί για την αξιοπιστία του στην κάλυψη πάγιων αλλά και εκτάκτων αναγκών.

Η μετάβαση του σταθμού σε φιλικότερη προς το περιβάλλον παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της ενεργειακής σταθερότητας της Κρήτης.

Επομένως, θα σταθούμε στο πλευρό της τοπικής διοικούσας επιτροπής του Αθερινόλακκου συνδιεκδικώντας την διέλευση φυσικού αερίου στο σταθμό προκειμένου να εξελιχθεί περαιτέρω η λειτουργία του και να αξιοποιηθεί η συμμετοχή του στο νέο ενεργειακό χάρτη της Κρήτης.»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.