Επίσκεψη Καλαντζάκη – Σοφιανού στο Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορίας Αιγαίου


0
(0)

Το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας-Κέντρο Μελέτης Ανατολικής Κρήτης στην Παχειά Άμμο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, μαζί με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, κα. Χρύσα Σοφιανού.

Ο κος Καλαντζάκης συνομίλησε με αρχαιολόγους και ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του Κέντρου Μελετών,κ. Thomas Brogan, στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου, στα εργαστήρια και στους χώρους που μελετώνται και φυλάσσονται τα ευρήματα από τις ανασκαφές. Τα αρχαιολογικά έργα στα οποία συμμετέχει το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας περιλαμβάνουν το Μόχλος, τη Νήσο Χρυσή, την Ψείρα, τον Αζοριά, το Καβούσι κ.α.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Η συνεισφορά του Ινστιτούτου στην ελληνική αρχαιολογία γενικά και στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας ειδικά, είναι εξαιρετικά σημαντική. Αποδεικνύεται ότι ο πολιτισμός και η ιστορία της Ιεράπετρας εξακολουθούν να υπάρχουν αδιάκοπα έως και σήμερα.

Στηρίζουμε το έργο του ινστιτούτου και ευχαριστούμε τους αρχαιολόγους για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του Δήμου μας. Επιδιώκουμε   από κοινού με την εφορεία αρχαιοτήτων να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή στηρίζοντάς τη με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε.

Θέλω να συγχαρώ τον Διευθυντή του Ινστιτούτου, κ. Thomas Brogan,την κα Σοφιανού και όλη την επιστημονική ομάδα για το συνολικό ανασκαφικό τους έργο και την αρχαιολογική τους έρευνα που είναι καθοριστικής σημασίας για την πληρέστερη κατανόηση των ιστορικών καταβολών της περιοχής».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *