Επίσημο: Τέλος οι μάσκες για όλους σε εξωτερικούς χώρους – Εξαιρούνται από τα self test οι εμβολιασμένοι


0
(0)

Όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας χωρίς μάσκες θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν οι πολίτες στους εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός, από αύριο Πέμπτη (24/06/21), στις 5 το πρωί.

Η νέα αυτή χαλάρωση των περιορισμών θα αφορά  όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι, η όχι. Αντίθετα η χρήση της μάσκα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους κλειστούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.

Η έκτακτη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών πραγματοποιείται στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

«Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στην χώρα είναι σαφής και ιδιαίτερα ευχάριστη», ανέφερε κατά την έναρξη της ενημέρωσης η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σημαντική είναι η μείωση θανάτων στους άνω των 75 ετών όπως δήλωσε, ενώ ακόμη δεν είναι αντίστοιχα ικανοποιητική η εικόνα για τους 65-74.

Να εμβολιαστούν άμεσα οι άνω των 50, τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου.

Η επιτροπή εισηγείται την μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αποκλειστικά και μόνο εκεί που δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Η μάσκα αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο προστασίας έναντι στον ιό και σε καμία περίπτωση δεν «πετάμε την μάσκα».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η επιτροπή δέχθηκε να εξαιρούνται από τα self test οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.