Επίσημη πρώτη για τον νέο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ελούντας


0
(0)

Σημαντική μέρα για την Ελούντα η σημερινή, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή, μιας  σχολικής δομής που σε δύσκολες εποχές αναλαμβάνει να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, για ασφαλείς και ποιοτικούς χώρους αγωγής και φιλοξενίας παιδιών.

Νωρίς το πρωί, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Θωμάς Χαριτάκης, η Πρόεδρος του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν κ. Πόπη Παγκάλου, επισκέφθηκαν την νέα προσχολική στέγη, που την παρούσα σχολική χρονιά, αναμένεται να φιλοξενήσει δεκαέξι (16) βρέφη και νήπια.

“Πρόκειται για μια ασφαλή, ευχάριστη και ελκυστική δομή – δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου- που στο εξής καλείται με την συνδρομή του προσωπικού και των αρμοδίων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, να λειτουργήσει υποδειγματικά, προκειμένου να εξυπηρετήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τους γονείς και τα παιδιά της Ελούντας, μιας δυναμικής κοινότητας που εμφανίζει συνεχή αύξηση αναφορικά με τον μαθητικό πληθυσμό “.

Ο κ. Ζερβός, εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι την χρονιά που ακολουθεί ο Δήμος θα εγκαινιάσει  και τον παιδικό σταθμό στην περιοχή του Σισίου, ενώ όπως τόνισε με ταχύτατες διαδικασίες προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του 2ου βρεφονηπιακού σταθμού Αγίου Νικολάου, που θα στεγαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, επί της οδού Παστέρ, νότια του κτιρίου του Θ.Χ.Π.Λ στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Θωμάς Χαριτάκης,  σε σχετική δήλωση του, σημείωσε ότι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων Ελούντας υλοποιήθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο ενώ την πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου βρεφονηπιακού σταθμού -όπως έκανε γνωστό -φιλοξενήθηκαν έξι νήπια τα οποία ενεγράφησαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δικαιούχων του προγράμματος ΕΣΠΑ, ενώ ακολουθούν άλλα δέκα με τα ισχύοντα τροφεία.

Και ο ίδιος χαρακτήρισε άρτιο και ασφαλή τον μισθωμένο από τον Δήμο χώρο που φιλοξενεί τον σταθμό, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε πιστή τήρηση των ισχυόντων προδιαγραφών.

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Χαριτάκη, προγραμματίζεται από τον Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν,  να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του Οργανισμού, ο Βρεφονηπιακός του Σισίου, αλλά και ο σταθμός του Αγίου Νικολάου, ένα φιλόδοξο έργο του δήμου που με τις ήδη λειτουργούσες δομές, θα καλύψει κατά τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες προσχολικής αγωγής του Δήμου.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.