«Επίλυση του προβλήματος αποζημίωσης των αναγκαστικώς απαλλοτριωμένων κληροτεμαχίων (προσφυγικών) για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου Καστελίου».


0
(0)

Με διάταξη που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δίνεται λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει με την αδυναμία καταβολής των αποζημιώσεων για όλες τις εκτάσεις, οι οποίες ήταν κληροτεμάχια ή τμήματα τους  που είχαν δοθεί για την αγροτική αποκατάσταση των Μικρασιατών και απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι.

Υπενθυμίζουμε ότι την τροπολογία είχε υποβάλλει ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου σε προηγούμενο ν/σ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά ο Υπουργός κ. Βορίδης δεν  την είχε κάνει αποδεκτή, με την δέσμευση όμως ότι θα την εξετάσει και θα την ενσωματώσει σε νέο νομοσχέδιο και τελικά στο ν/σ για απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις, που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

Την διάταξη υποστήριξε εκτός από τον Βουλευτή και Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και ο εισηγητής της Ν.Δ κ. Μάξιμος  Σενετάκης.

Η διάταξη έχει ως εξής:

«Οι γεωργικοί κλήροι, που απαλλοτριώνονται αναγκαστικά στο πλαίσιο του έργου που πραγματοποιείται βάσει της «Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης-Κατασκευής –Χρηματοδότησης-Λειτουργίας- Συντήρησης και εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτης-Κατασκευής και Χρηματοδότησης των οδικών του Συνδέσεων», η οποία κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν.4612/19 (Α77), εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 1 του α.ν 431/1968 (Α’ 115) αναδρομικά, από την έναρξη ισχύος του».

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *