Επίδομα θέρμανσης: Περισσότεροι κατά 20% οι δικαιούχοι φέτος


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 30 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Μισό εκατομμύριο νοικοκυριά και τουλάχιστον 20% περισσότεροι δικαιούχοι (+100.000 σε σχέση με πέρυσι) αναμένεται να λάβουν μέχρι την πρωτοχρονιά το ανασχεδιασμένο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Για ποιον λόγο θα είναι φέτος περισσότεροι οι δικαιούχοι; Δεν είναι μόνον ένας, αλλά πολλοί. Συγκεκριμένα, όποιος υποβάλει αίτηση μέχρι 20 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα που θα έχει ανοίξει νωρίτερα στο aade.gr με κωδικούς taxisnet):

* θα λάβει 1 ευρώ από το Κράτος για κάθε 2 ευρώ αγοράς πετρελαίου θέρμανσης που θα αγοράσει. Πέρυσι έπαιρνε 16 λεπτά ανά λίτρο ή περίπου 15% επιδότηση (με μέση τιμή διάθεσης πάνω από 1 ευρώ τότε) ενώ τώρα φτάνει και στο 50%!

* θα λάβει άμεσα ή και προκαταβολικά τα λεφτά «στο χέρι». Όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν εξοφληθεί πλήρως πριν την 1η Ιανουαρίου 2020, ακόμη και αν … δεν έχουν καν αγοράσει πετρέλαιο όταν υπέβαλαν την αίτηση! Πέρυσι για να λάβουν το επίδομα έπρεπε πρώτα να το έχουν αγοράσει και μετά να περιμένουν τον Ιανουάριο ή και τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς για να πληρωθούν το επίδομα.

* θα λάβει ίδιο επίδομα με τους περίοικους στην περιοχή του (ή τις αντίστοιχες οικογένειες), είτε ζει και ζεσταίνει μια γκαρσονιέρα, είτε 100 ή 200 τετραγωνικά μέτρα ακίνητο. Πέρυσι για να λάβει κάποιος το maximum της επιδότησης έπρεπε να έχει ακίνητο τουλάχιστον 80 τετραγωνικά (ή 100 τετραγωνικά οι έγγαμοι).

Το νέο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης γίνεται πιο ελκυστικό και προσιτό σε περισσότερα και σε πιο φτωχά νοικοκυριά, γιατί δεν θα χρειάζεται πια να έχουν μαζέψει χιλιάδες ευρώ (!) για να αγοράσουν πετρέλαιο, προκειμένου να τους χορηγηθεί μετά από μήνες επίδομα 40 ευρώ (ή έως 400 ευρώ το πολύ σε εξαιρετικές περιπτώσεις). Φέτος θα ξέρουν πως, αν κάποιος δικαιούται να λάβει ελάχιστο επίδομα (πχ 40 ευρώ για άγαμους στα πεδινά της Κρήτης –Δ΄Ζώνη) αρκεί να δηλώσει για αγορά πετρελαίου 80 ευρώ και όχι …280 ευρώ (για 250 λίτρα με μέση τιμή τέτοια μέρα πέρυσι στην Κρήτη 1,14 ευρώ).

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.