Επέστρεψε οδικώς στο Μύρτος από Ιταλία και άλλες χώρες και επέστρεψε χωρίς έλεγχο στην Ελλάδα για τον κορονοϊό

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Τις δικές του εμπειρίες για όσα συνάντησε στο δρόμο του στα ταξίδια οδικώς στην Ιταλία και στην Ισπανία σχετικά με τους ελέγχους για τον κορονοϊό που γίνονταν τόσο στα σύνορα όσο και στο εσωτερικό κάθε χώρας και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα περιέγραψε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Βαγγέλης Φραγκιαδάκης από το Μύρτος.

Ο ίδιος ταξιδεύει συχνά σε πολλές χώρες τις Ευρώπης είτε με τον αυτοκίνητο είτε με το αεροπλάνο για επαγγελματικούς λόγους και από ένα τέτοιο ταξίδι επέστρεψε πριν από λίγες μέρες στο Μύρτος.

Έτσι πριν λίγες μέρες ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του από τη Βαρκελώνη, τη στιγμή που είχαν αρχίσει να πληθαίνουν τα κρούσματα στην Ιταλία και είχαν αρχίσει να εμφανίζονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στο ταξίδι του πέρασε από την Ισπανία, τη Γαλλία, το Μονακό, την Ιταλία και τέλος με πλοίο επέστρεψε στην Ελλάδα.

Η κατάσταση που επικρατεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες του νότου είναι πολύ διαφορετική όπως είπε, με τους ελέγχους να είναι συστηματικοί τόσο στα σύνορα κάθε χώρας, στα αεροδρόμια, ενώ ιδιαίτερα στην Ιταλία όπου υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα οι έλεγχοι είναι πολύ πιο εντατικοί ακόμα και σε βενζινάδικα αεροδρόμια, ξενοδοχεία κλπ.

Ο ίδιος ανέφερε πως ήταν υποψιασμένος και φρόντιζε να είναι πολύ προσεκτικός σχετικά με τα προσωπικά μέτρα υγιεινής, ενώ παρόμοια ήταν και η συμπεριφορά του κόσμου στις άλλες χώρες.

Στα σύνορα όπως και στα αεροδρόμια οι έλεγχοι σε κάθε επισκέπτη περιλαμβάνουν θερμομέτρηση και είτε μια προσωπική συνέντευξη όπου γίνονται ερωτήσεις και παρατηρείται εξωτερικά η κλινική εικόνα για να φανεί αν ο ταξιδιώτης παρουσιάζει συμπτώματα κάποιας ασθένειας.

Έτσι μετά από αυτό το μεγάλο ταξίδι που διήρκεσε αρκετές μέρες στο οποίο χρειάστηκε να περάσει από 4 χώρες, περίμενε όπως είπε οι έλεγχοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με το πλοίο να είναι πολύ πιο αυστηροί με δεδομένο πως το πλοίο και ένα ταξίδι μεγαλύτερο από 20 ώρες είναι ιδανικό περιβάλλον για την εξάπλωση του ιού.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε καθόλου ούτε στην Ανκόνα, ούτε κατά την άφιξη του πλοίου σε Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια στην Πάτρα. Όλοι οι επιβάτες μπήκαν και βγήκαν ανενόχλητοι, χωρίς καμία ενόχληση.

Μια κατάσταση που σίγουρα δεν συμβάλλει στον περιορισμού της εξάπλωσης του ιού και ο ίδιος όπως λέει απλά ελπίζει να βελτιωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες και εβδομάδες ώστε να συνεχίσει να ασφάλεια τα ταξίδια του.

Το σίγουρο είναι πάντως πως αφού ο ίδιος δεν προσβλήθηκε έχοντας κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, δεν έχασε και το χιούμορ του και έτσι ήταν ένας από τους συμμετέχοντες σε ένα βίντεο που γυρίστηκε στην Κρήτη και έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες σχετικά με τον κορονοϊό!

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.