Επέστρεψαν στα θρανία αρκετοί μαθητές της Γ’ Λυκείου Ιεράπετρας


0
(0)

Με περίπου τους μισούς μαθητές στα θρανία ξεκινά η πρώτη μέρα έναρξης μαθημάτων για την Γ’ Λυκείου στην Ιεράπετρα, μετά από δύο μήνες κλειστών σχολείων.

Τα 3 Λύκεια της Ιεράπετρας, όπως είπε η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Σοφία Κονταξάξη, έχουν καθαριστεί σχολαστικά στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τους, ενώ είναι προμηθευμένα με αντισηπτικά και μάσκες για τους μαθητές. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική ενώ και οι μαθητές δεν τις θέλουν, ανέφερε η κα Κονταξάκη, όμως υπάρχουν για κάθε περίπτωση τόνισε.

Οι πρώτοι μαθητές που έφτασαν φάνηκαν να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χαρά και ανακούφιση, όχι τόσο επειδή τους έλειψαν τα μαθήματα ή οι παρέες τους, αλλά γιατί επέστρεψαν σε μια φυσιολογική κατάσταση και μπορούν να μπουν ξανά σε πρόγραμμα ώστε να είναι έτοιμοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις στις 15 Ιουνίου.

Από εδώ και πέρα είναι αναμενόμενο να υπάρξει μια μείωση στον αριθμό των μαθητών που προσέρχονται στις αίθουσες αφού οι περισσότεροι μαθητές της Γ’ Λυκείου έχουν σκοπό να αξιοποιήσουν τις απουσίες τους για να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις από το σπίτι.

Σε ότι αφορά το θέμα της τηλεδιδασκαλίας και της τοποθέτησης καμερών μέσα στις αίθουσες που έχει φέρει πολλές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, η κα Κονταξάκη αρχικά ανέφερε πως το ΦΕΚ δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί, ενώ το μέτρο αν και δεν αναφέρεται ξεκάθαρα δεν είναι υποχρεωτικό να εφαρμοστεί από κάθε τμήμα.

Πρόκειται πάντως, όπως είπε, για ένα μέτρο που δεν εξυπηρετεί την εκπαιδευτική διαδικασία αφού με μια κάμερα στην αίθουσα το μάθημα δεν μπορεί να είναι το ίδιο για μαθητές που έχουν λόγους να απουσιάζουν, ενώ από πλευράς εκπαιδευτικής κοινότητας έχουν προταθεί άλλες λύσεις για την κάλυψη των κενών αυτών των μαθητών, ακόμα και με το να γίνονται μαθήματα εξ΄αποστάσεως τις απογευματινές ώρες μέσω των πλατφορμών που ήδη λειτουργούν, όπου εκεί το μάθημα θα γίνεται με άλλους όρους και με περισσότερα εκπαιδευτικά εργαλεία για τους καθηγητές και τους μαθητές.

Πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.