Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στη Βιάννο


0
(0)

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης στην Βιάννο συμμετείχε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ενώ στην μνήμη των πεσόντων  έγινε τρισάγιο στον χώρο του μνημείου, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων, η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου, και τήρηση ενός λεπτού σιγής.  Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αρακολοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας,  με παρουσία πλήθους κόσμου που συμμετείχε στις εκδηλώσεις.

Ο  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην θυσία της Βιάννου που ήταν αποτέλεσμα ενός διαρκούς  αγώνα αντίστασης  καθ όλη την διάρκεια της κατοχικής περιόδου, «μια θυσία την οποία  οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανή και επίκαιρη,  τιμώντας όλους έχασαν την ζωή τους  στον αγώνα της ελευθερίας. Τα μηνύματα της ελευθερίας και των αγωνιστών της Αντίστασης αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για όλους μας και ειδικότερα για την νέα γενιά».

Στην  εκδήλωση συμμετείχαν  οι Βουλευτές  Ηρακλείου  Βασίλης Κεγκέρογλου και Χάρης Μαμουλάκης, οι Δήμαρχοι Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης, και Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης θυμάτων  Ολοκαυτώματος Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

 

 

 

 

Περιφέρεια Κρήτης

Γραφείο Τύπου

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.