
Εξιχνιάστηκε, μια υπόθεση ληστείας και τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών
Τελευταία ενημέρωση 5 Φεβρουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών κατηγορούμενων για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, τιμαλφών και διαφόρων αντικειμένων
Επιπλέον, οι αλλοδαποί συνελήφθησαν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση μιας ληστείας και τεσσάρων (4) υποθέσεων κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, κατά το χρονικό διάστημα από την 16.12.2022 έως και 02.01.2023 είχαν διαπράξει μια ληστεία σε οικία και τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε οικία και επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, επαγγελματικούς εξοπλισμούς, είδη τροφίμων και οινοπνευματωδών ποτών συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 9.000 ευρώ.
Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των αλλοδαπών και σε Ι.Χ.Ε. οχήματά τους, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγητικό όπλο, 2 μαχαίρια, 11 φυσίγγια, πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών, τιμαλφών και διάφορων αντικείμενων, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε να και αποδόθηκε στους παθόντες.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και για την διασφάλιση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας των οχημάτων καθώς και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων η υποχρέωση εφοδιασμού των ιδιοκτητών οχημάτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα ως εξής:
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου σε όλο το οδικό δίκτυο .
Η απόφαση θα ισχύσει από την 18.00 ώρα σήμερα (05.02.2023)
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης:
- Σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Ανωγείων
- Στην την Επαρχιακή, από την τοπική κοινότητα Σπηλίου εως την τοπική κοινότητα Γερακάρι
- Στην επαρχιακή οδό από την τοπική κοινότητα Μυριοκέφαλα εως διασταύρωση με Βιλανδρέδο.
Η απόφαση θα ισχύσει από την 18.00 ώρα σήμερα (05.02.2023)
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υποχρέωση εφοδιασμού με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα θα ισχύσει από την 15:00 ώρα σήμερα (05.02.2023) και αφορά τους ιδιοκτήτες οχημάτων όλων των κατηγοριών που σκοπεύουν να κινηθούν στο παρακάτω οδικό δίκτυο:
- Επαρχιακή οδός Χανιά-Φουρνέ-Ομαλός (Από την τοπική κοινότητα Φουρνέ έως Ομαλό.
- Επαρχιακή οδός Χανιά-Μεσκλά-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Φουρνέ έως Θέρισο).
- Επαρχιακή οδό Χανιά-Περιβόλια-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Περιβολίων έως Θέρισο).
- Επαρχιακή οδό Χανιά-Νεροκούρου-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Δρακώνας-Θέρισο)
- Επαρχιακή οδό Βρύσες-Ασκύφου-Χώρας Σφακίων (Από Κράπη έως Σφακιά).
- Στο τοπικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από Παλαιά Ρούματα έως Επαναχώρι του Δήμου Καντάνου Σελίνου.
Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται:
- Να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που βρίσκονται στα οχήματα τους, για να είναι εξασφαλισμένη η ορθή χρήση τους.
- Να προσαρμόζουν την οδήγηση τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και τις προδιαγραφές των οχημάτων.
Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.