Εξιχνιάστηκαν, έντεκα (11) υποθέσεις κλοπών σε καταστήματα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού κατηγορούμενου για διακεκριμένες κλοπές

Αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 13.000 ευρώ

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση έντεκα (11) υποθέσεων κλοπών– διαρρήξεων σε καταστήματα και επιχειρήσεις οι οποίες διαπράχθηκαν στην πόλη του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ο αλλοδαπός, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.09.2021 έως και 19.04.2022  είχε διαπράξει έντεκα (11) κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα αλλά και προσωπικά έγγραφα, η χρηματική αξία των οποίων, ξεπερνά συνολικά το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.326 ευρώ και μικροποσότητα κάνναβης και συνελήφθη.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Εν όψει του εορτασμού της Αναστάσεως και του Πάσχα, αστυνομικοί των
Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης
Κρήτης, θα διανείμουν αύριο Πέμπτη 21 Απριλίου 2022 ειδικές συσκευές
αλκοολομέτρησης μίας χρήσης και ενημερωτικό υλικό με συμβουλές οδικής
ασφάλειας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των
τροχαίων ατυχημάτων.

Επίσης οι Διοικητές των Υπηρεσιών Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής
Διεύθυνσης Κρήτης θα παραχωρήσουν δηλώσεις για θέματα οδικής ασφάλειας
και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ειδικότερα :
ΧΑΝΙΑ      :   10.30 Κόμβος Κλαδισού
ΡΕΘΥΜΝΟ :  11.00 Δημαρχείο Ρεθύμνου
ΗΡΑΚΛΕΙΟ:   11.00  Πλατεία Ελευθερίας
ΛΑΣΙΘΙ     :  12.00  Πλατεία Αγίου  Νικολάου

Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Κρήτης

Συνελήφθη, ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, στα Χανιά

Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από τρείς χιλιάδες αθύρματα διαφόρων τύπων και 72 βεγγαλικά

 

Συνελήφθη, σήμερα (20.04.2022) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Χανίων  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων και ειδικού σχεδιασμού από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης,  για την πρόληψη και καταστολή της παράνομης κατοχής βεγγαλικών πυροτεχνημάτων  και παιδικών αθυρμάτων, και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σήμερα (20.04.20221) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έρευνα σε επιχείρηση ημεδαπού.

Κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3004 αθύρματα διαφόρων τύπων και 72 βεγγαλικά καπνογόνα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

 

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπενθυμίζεται ότι, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα στη χώρα μας, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα με ανήλικους, συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους και τραυματίζονται, κάποιοι μάλιστα σοβαρά σε σημείο ακρωτηριασμού, τύφλωσης ή και κώφωσης εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

·         Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την συνειδητοποίηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης    θα εφαρμόζονται καθ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

 

Συνελήφθη, ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί  όπλων, στο Ηράκλειο

 Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με δύο γεμιστήρες και φυσίγγια

 Συνελήφθη, χθες (19.04.2022) σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, χθες (19.04.2022) από  αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 191 φυσίγγια.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

 

 

9

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.