Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος ημεδαπού


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 11 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία και για παραβάσεις Νομοθεσίας ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (09.03.2023) το πρωί σε περιοχή Ηρακλείου, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Ηρακλείου, αλλοδαπός κατηγορούμενος για τα αδικήματα της εκβίασης και της τοκογλυφίας. Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού άνδρα, ο προαναφερόμενος αλλοδαπός, εκμεταλλευόμενος την δυσμενή οικονομική του ανάγκη, του δάνεισε χρηματικό ποσό, με πολύ υψηλό επιτόκιο δανεισμού.

Στη συνέχεια, με απειλές χρήσης βίας, ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής του παθόντα, απαιτούσε εκβιαστικά από τον δανειζόμενο την αποπληρωμή των ανωτέρω δανείων καθώς και επιπλέον το ποσό των πενήντα (50) ευρώ για κάθε ημέρα παράτασης της προθεσμίας.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηράκλειου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός να παραλαμβάνει χρηματικό ποσό 800 ευρώ, ως μέρος οφειλής δανείου.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μικροποσότητα κοκαΐνης,
  • το χρηματικό ποσό των 2.515 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • 2 συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας.

 

Επιπλέον, σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων κατά την τέλεση αγώνων δρόμου “KARTEROS RUN” που θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12/03/2023 στην Π.Ε.Ο. Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου και στην περιοχή του Καρτερού».

Ειδικότερα το Σάββατο 11/03/2023 κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων  σε όλο το μήκος της οδού Αγίας Φωτεινής στην περιοχή Καρτερός και σε όλες τις  ανώνυμες οδούς που οδηγούν στις πλαζ Καρτερού και Αμνισού.

Επιπλέον, την Κυριακή 12/03/2023 κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στην Π.Ε.Ο. Ηρακλείου Αγίου Νικολάου από τον κόμβο ΒΙ.ΠΕ. (κατάστημα LIDL) έως το ξενοδοχείο Αρίνα στο Κοκκίνη Χάνι και σε όλες τις  ανώνυμες οδούς που οδηγούν στις πλαζ Καρτερού και Αμνισού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας που θα προκύψει από την διακοπή.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων-Σητείας, στο 210ο χ/ο (οικισμός Ίστρον) στο ρεύμα προς Σητεία, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου αποκατάστασης  κατολισθητικών φαινομένων.

Η εκτέλεση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί με αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα από Χανιά προς Σητεία, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται εκ περιτροπής από το ρεύμα Σητεία-Χανιά με τη χρήση φωτεινής  σηματοδότησης.

Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την 11.03.2023 και για το χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που σκοπεύουν να μετακινηθούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία να ενημερώνονται για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στις πληροφοριακές πινακίδες, την εργοταξιακή σήμανση καθώς στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σύλληψη δυο ημεδαπών  για  τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας στα Χανιά

 

Εξιχνιάσθηκαν έξι υποθέσεις

 

Συνελήφθησαν χθες (10.03.2023) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου δυο ημεδαποί (62 και 46 ετών) κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

 

Ειδικότερα, στην ανωτέρω υπηρεσία περιήλθαν πληροφορίες ότι οι ημεδαποί  με το πρόσχημα της εισαγωγής και εμπορίας μεταχειρισμένων οχημάτων από το εξωτερικό, εντόπιζαν υποψήφιους αγοραστές και λάμβαναν   χρηματικά ποσά ως προκαταβολή χωρίς ωστόσο να τους παραδίδουν τα οχήματα.

 

Προκειμένου να πείσουν τους αγοραστές για τη νομιμότητα των ενεργειών τους  παρουσίαζαν σε αυτούς διάφορα παραστατικά έγγραφα των οχημάτων (άδεια κυκλοφορίες κ.α) και δικαστικές αποφάσεις άρσης κατάσχεσης οχημάτων με πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπής ενώ για την καθυστέρηση παραλαβής των οχημάτων προφασίζονταν διάφορες αντικειμενικές δυσκολίες.

 

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας κατέλαβαν τον 62χρονο ημεδαπό κατά το χρόνο που παραλάμβανε το  προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από παθόντα για κάλυψη μεταφορικών εξόδων οχήματος που βρισκόταν δήθεν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

 

Στη συνέχεια εντοπίσθηκε και ο έτερος ημεδαπός και σε έρευνα που έγινε στην κοινή τους οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα  και έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας οι ημεδαποί, με την ανωτέρω μέθοδο και τη χρήση πλαστών εγγράφων  κατά το  χρονικό διάστημα από 15.02.2023 έως και 10.03.2023  είχαν προβεί στην εξαπάτηση έξι ημεδαπών αποσπώντας από αυτούς συνολικά  10.240 ευρώ .

 

Επίσης σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης 25ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

 

Η προανάκριση διενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Κισαμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.