Εξαπατούσαν εταιρείες σε Κρήτη & Αττική: Με πλαστές επιταγές πήραν τροφές για μέλισσες


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 19 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Έξι Ηρακλειώτες έστησαν μεγάλες απάτες και απέσπασαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων

Μεγάλες απάτες κατάφεραν να στήσουν έξι Ηρακλειώτες εις βάρος εταιρειών και να αποσπάσουν από αυτές τεράστιες ποσότητες προϊόντων, όμως οι αστυνομικοί βρίσκονται πλέον στα ίχνη τους.

Το νήμα της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται από μία… τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο 30χρονος με εταιρία υλικών και τροφίμων στην Αθήνα. Παρουσιάζοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθινά, κατάφερε να πείσει τους εκπροσώπους να του στείλουν μέσω μεταφορικής εταιρείας τροφές για μέλισσες συνολικής χρηματικής αξίας 25.000 ευρώ.

Ο… απατεώνας από την πλευρά του τους έστειλε μία πλαστή επιταγή για την εξόφληση με αποτέλεσμα να γίνει η καταγγελία και να ξεκινήσουν οι έρευνες από το Τμήμα Ασφαλείας Παιανίας Αττικής.

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι η απάτη είχε γίνει από την Κρήτη και έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες και η προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι από τις 15 έως τις 23 Μαρτίου 2019 ο 30χρονος με ακόμα τρία άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση απάτης εις βάρος της εταιρείας στην Αττική και κατάφεραν να εξαπατήσουν τους εκπροσώπους της.

Η έρευνα όμως συνεχίστηκε και προέκυψε επίσης ότι οι τρεις δράστες μαζί με έναν 53χρονο και έναν 22χρονο από τις 8 Μαΐου 2018 έως τις 15 Ιουνίου του ίδιου έτους είχαν εξαπατήσει άλλες δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο. Είχε καταβληθεί από τους απατεώνες μικρό χρηματικό ποσό ως προκαταβολή και η εξόφληση έγινε με πλαστές επιταγές. Είχαν αποσπάσει προϊόντα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Ασφαλείας Παιανίας Αττικής, τρείς υποθέσεις απάτης, που διαπράχθηκαν σε βάρος επιχειρήσεων σε Ηράκλειο και Αττική.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών ηλικίας 22, 27, 30, 31, 32 και 53 ετών κατηγορούμενοι για απάτη και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Παιανίας Αττικής, αρχικά ο 30χρονος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με εκπροσώπους εμπορικής εταιρείας σε περιοχή της Αττικής και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά με το πρόσχημα αγοράς μεγάλων ποσοτήτων της παραγωγής της, κατάφεραν να τους πείσει να του αποστείλουν μέσω μεταφορικής εταιρείας, προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας 25.000 ευρώ αποστέλλοντας για την εξόφληση του ποσού πλαστή επιταγή.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 15-23/05/2019, ο 30χρονος με ακόμα τρία άτομα εμπλέκονται στην παραπάνω υπόθεση απάτης και κατάφεραν να εξαπατήσουν τους εκπροσώπους της ως άνω παθούσας εταιρείας.

Από την συνεχιζόμενη, ενδελεχή και συνδυαστική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε επιπλέον, ότι οι παραπάνω ημεδαποί με ακόμα δύο άτομα τον 53χρονο και τον 22χρονο, κατά το χρονικό διάστημα από 08.05.2018 έως και την 15.06.2018 είχαν διαπράξει δύο (2) υποθέσεις απάτης σε βάρος εμπορικών εταιρειών στο Ηράκλειο, καταβάλλοντάς σε μια περίπτωση μικρό χρηματικό ποσό ως προκαταβολή και εξοφλώντας με πλαστές επιταγές, αποσπώντας προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 15.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.