Εν αναμονή αποφάσεων στο Γηροκομείο της Ιεράπετρας μετά την προσφυγή ακύρωσης του κλεισίματος της δομής


0
(0)

Ακόμα πιο ασφυκτικό έχει γίνει τις τελευταίες μέρες το πλαίσιο λειτουργίας και ασφαλείας όλων τον δομών φιλοξενίας στη χώρα, μετά τα μαζικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη ο οποίος έχει τεθεί πλέον σε καραντίνα.

Οι έλεγχοι ειδικότερα στην Αττική έχουν ενταθεί το τελευταίο 48ωρο, ενώ πολύ χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά προς φορείς και ιδιοκτήτες ανάλογων δομών πως: «Οι έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς, θα είναι διαρκείς και κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής».

Μέσα σε ένα παρόμοιο πλαίσιο έχει έρθει εδώ και αρκετές μέρες η απόφαση για διακοπή λειτουργίας της δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων της Ιεράπετρας μετά από υγειονομικό έλεγχο που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης.

Μπορεί τα μέτρα ασφαλείας και προφύλαξης των ηλικιωμένων να είχαν παρθεί πολύ νωρίς στη δομή της Ιεράπετρας, όμως η έλλειψη άδειας, είναι ένα δεδομένο που σε αυτή τη συγκυρία κανείς δεν μπορούσε να παραβλέψει.

Πλέον όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο Μανώλης Κουφάκης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, η καθημερινότητα στο γηροκομείο συνεχίζεται με βασικό στόχο την, μέρα με τη μέρα προφύλαξη των ηλικιωμένων και των εργαζομένων από τον κορονοϊό, όμως παράλληλα αναζητούνται και οι λύσεις για τις επόμενες εβδομάδες σε περίπτωση που η απόφαση για κλείσιμο αποδειχθούν οριστικές.

Η προσφυγή εναντίον της απόφασης όπως είπε έχει ήδη κατατεθεί εντός της νόμιμης προθεσμίας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, που είναι πλέον η αρμόδια για να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία της δομής. Εκεί μέσα σε 12 σελίδες περιγράφεται αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στο γηροκομείο και βέβαια οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η ακύρωση της απόφασης της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Η μετακίνηση των ηλικιωμένων τόσο στις οικογένειές τους, όσο και σε άλλες νόμιμες δομές φιλοξενίας είναι κινήσεις που έχουν ήδη εξεταστεί, και μέχρι τώρα όπως είπε ο κ. Κουφάκης φαίνεται πως δύσκολα μπορούν να υλοποιηθούν. Κι αυτό γιατί υπάρχουν άτομα τα οποία οι οικογένειές τους σε αυτή την περίοδο δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν, ενώ και η μετακίνηση σε άλλες δομές είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οι εισαγωγές πρακτικά έχουν παγώσει, το κόστος είναι υψηλό, ενώ όλες οι δομές στις οποίες απευθύνθηκε ο Σύλλογος δέχονται μόνο άτομα που είναι αυτοεξυπηρετούμενα, και έτσι αρκετοί φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου Ιεράπετρας δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *