Εν αναμονή αποφάσεων στην Εκκλησία της Κρήτης για τη Μεγάλη Εβδομάδα


0
(0)

Εν αναμονή κυβερνητικών αποφάσεων στην Εκκλησία της Κρήτης σχετικά με την κατάσταση που θα επικρατήσει την Μεγάλη Εβδομάδα στους ναούς όλης της χώρας, μετά από τα αιτήματα τόσο της Εκκλησίας της Κρήτης, όσο και της Εκκλησίας της Ελλάδας, να πραγματοποιηθούν κανονικά οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και να μεταδοθούν όπου είναι δυνατό από τα ΜΜΕ.

Ο επίσκοπος Κνωσού πατερας Πρόδρομος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για το αίτημα της Εκκλησίας και τις μέρες του Πάσχα που έρχονται.

Η Εκκλησία όπως είπε έχει πλήρως συμμορφωθεί στις απαιτήσεις τις εποχής και σε αποφάσεις που όπως είπε είναι απολύτως σωστές, και το νέο αίτημα που γίνεται εκ μέρους της Εκκλησίας της Κρήτης δεν αφορά στο να ανοίξουν οι ναοί για τον κόσμο, κάτι το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε εγκληματικό.

Αυτό που ζητείται είναι να τελεσθούν κανονικά όλες οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, μόνο από ένα παπά και ένα ψάλτη, ώστε η κίνηση αυτή να συμβάλλει στην ψυχική ηρεμία των πιστών που θα γνωρίζουν, ότι μπορεί οι ίδιοι να είναι στο σπίτι τους, όμως η Εκκλησία συνεχίζει να λειτουργεί. Παράλληλα κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ σημαντικό και για τους 930 κληρικούς της Εκκλησίας της Κρήτης για τους οποίους θα είναι πολύ δύσκολο να μη λειτουργήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως είπε υπάρχει μια πληροφόρηση για θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο Παιδείας, κάτι που μένει να φανεί τις επόμενες μέρες αφού τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία έχουν πάρει παράταση ως τις 11 Απριλίου,

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, τόνισε πως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι αρμόδιο για τη μεταφορά, όμως η Εκκλησία της Κρήτης θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Πολιτείας. Αν το Άγιο Φως μεταφερθεί μόνο στην Αθήνα, όπως υπάρχει σχετική πληροφόρηση τόνισε, η Εκκλησία της Κρήτης, αν υπάρχει τρόπος μεταφοράς, θα φροντίσει να το μεταφέρει στην Κρήτη.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)