Εν αναμονή αποτελεσμάτων για τον ιδιοκτήτη καφενείου στην Ιεράπετρα που ήρθε σε επαφή με τον 60χρονο θετικό σε κορωνοϊό στις Μάλες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Εν αναμονή αποτελεσμάτων βρίσκονται οι δύο άνθρωποι που βρέθηκαν σε στενή επαφή με τον 60χρονο που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις Μάλες το προηγούμενο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πρόεδρο της κοινότητας σήμερα έγιναν τεστ στους δύο αυτούς ανθρώπους, ένας εκ των οποίων μένει και εργάζεται στην Ιεράπετρα και μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για την περιπέτεια που περνάει.

Πρόκειται για τον Μπάμπη Αρχοντουλάκη ιδιοκτήτη του καφενείου Κληματαριά απέναντι από τον Κάτω Σκλαβενίτη στην Ιεράπετρα, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον 60χρονο την περασμένη Παρασκευή στις Μάλες χωρίς να γνωρίζει ότι είναι θετικός στον κορωνοϊο.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ενημερώθηκε από τον 60χρονο ότι είχε πυρετό και του είχε γίνει τεστ για κορωνοϊό, ενώ την επόμενη μέρα, το Σάββατο, τον ενημέρωσε πως το τεστ είχε βγει θετικό.

Ο ίδιος ανησύχησε και πήγε στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας για να του γίνει τεστ, όμως εκεί δόθηκε η οδηγία ότι έπρεπε να περιμένει 5-6 ημέρες για να φανεί αν όντως έχει κολλήσει από την επαφή που είχε.

Παράλληλα επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ για να λάβει ενημέρωσε, έκλεισε και απολύμανε το καφενείο του προληπτικά, διαδικασία η οποία όπως λέει ο ίδιος έμαθε πως δεν ήταν απαραίτητη σύμφωνα με τους αρμοδίους του ΕΟΔΥ.

Μέχρι τώρα όπως λέει δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα, ενώ το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της επαφής του, ο 60χρονος φορούσε μάσκα και το ταξίδι από Ιεράπετρα στις Μάλες έγινε με ανοικτά παράθυρα, είναι πιθανό να έχει παίξει θετικό ρόλο στο να μην κολλήσει.

Τελικά τα αποτελέσματα του τεστ που έκανε σήμερα το πρωί μετά από ραντεβού που έκλεισε στο Νοσοκομείο, αναμένονται το βράδυ, ώστε και ο ίδιος να γνωρίζει τη συνέχεια και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει, ενώ παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό και αποφεύγει τις επαφές με τον οποιονδήποτε.

Υπενθυμίζουμε πως ο 60χρονος κάτοικος Μαλών ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Αθήνα και την περασμένη Παρασκευή ανέβασε πυρετό, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, και τελικά διαγνώστηκε θετικός σε κορωνοϊό, παραμένει επίσης στο σπίτι του με ήπια συμπτώματα χωρίς να έχει υπάρξει ανάγκη νοσηλείας.

Aκούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.