Εντός χρονοδιαγράμματος η ανάπλαση στο κέντρο της Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Μαΐου 2022 by energinews (admin)

Χωρίς απρόβλεπτες καθυστερήσεις προχωρούν μέχρι τώρα τα έργα ανάπλασης στο κέντρο της Ιεράπετρας και το τμήμα της οδού Λασθένους το οποίο έχει μετατραπεί εδώ και 25 μέρες σε εργοτάξιο.

Όπως αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ασπραδάκης, μέχρι τώρα ο εργολάβος εργάζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και αρκετό προσωπικό και έτσι το έργο το οποίο υπολογίζεται να τελειώσει τις πρώτες μέρες του Ιουνίου είναι περίπου στη μέση του.

Η διαμόρφωση της αριστερής πλευράς των πεζοδρομίων έχει ολοκληρωθεί και πλέον ο εργολάβος έχει ξεκινήσει από τη δεξιά πλευρά στο ύψος του Νοσοκομείου όπου και θα δημιουργηθεί μια μικρή πλατεία και στη συνέχεια ένας πεζόδρομος. Ο κ. Ασπραδάκης ανέφερε επίσης πως βάση της μελέτης στο σημείο όπου η Λασθένους διασταυρώνεται με την κάθοδο από τον Τίμιο Σταυρό προβλέπεται να γίνει μια διαπλάτυνση από τη δεξιά πλευρά ώστε το τελικό πλάτος του νέου δρόμου να είναι 4 μέτρα.

Εντός το 2022 ο ύφαλος κυματοθραύστης

Μέσα στη χρονιά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και το άλλο μεγάλο έργο που είναι σε εξέλιξη εντός της πόλης, μετά την 8μηνη παράταση που ζήτησε και πήρε ο εργολάβος για την κατασκευή του ύφαλου-κυματοθραύστη και την αναπλήρωση της παραλίας κάτω απ’ την οδό Μαρκοπούλου. Και εκεί όπως λέει ο αντιδήμαρχος δεν παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις και έτσι αν ο καιρός είναι φυσιολογικός το έργο πιθανότατα θα έχει τελειώσει εντός του 2022

Δεύτερη φάση αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στη σημερινή αποδοχή χρηματοδότησης ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ που αναμένεται να αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή αφορά την κατασκευή του δεύτερου, από τα συνολικά 4 τμήματα, τα οποία αφορούν την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της πόλης της Ιεράπετρα και συγκεκριμένα το τμήμα από Μύρτος έως και τις πηγές της Σαρακήνας. Το πρώτο κομμάτι Μύρτος-Γαβρίλης έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ ο κ. Ασπραδάκης ανέφερε πως είναι έτοιμες και οι μελέτες για τα άλλα δύο τμήματα Γαβρίλης-Κλειστό Γυμναστήριο και Κλειστό Γυμναστήριο-Υδραγωγείο Περιστερά-Ιεράπετρα και ύδρευση δυτικών κοινοτήτων.

Τέλος ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο θα εκφραστεί και η γνώμη για την τοποθέτηση μιας πλωτής εξέδρας που ζητείται από ένα ξενοδοχείο ανατολικά της Ιεράπετρας.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

29

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.