Ενισχύσεις 2019: Άλλα υπόσχεται ο υπουργός, άλλα λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ!


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 22 Απριλίου 2019 by energinews (admin)

Αλαλούμ με την καταληκτήρια ημερομηνία ενεργοποιήσεων και μεταβιβάσεων

Την ώρα που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης λέει στους συνεταιριστές της χώρας ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη να πιέσει τις Βρυξέλλες για παράταση της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων πέρα της 15ης Μαΐου, βγαίνει η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και “διευκρινίζει” ότι οι αιτήσεις μεταβίβασης των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης για το 2019 θα γίνονται δεκτές ως την Τετάρτη 15 Μαΐου.

Και μάλιστα, όσες από αυτές έχουν καταχωριστεί στη διαδικτυακή εφαρμογή αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί έως τις 15 Μαΐου θα θεωρηθούν ως μη υποβληθείσες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2019! Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, σε λειτουργία τέθηκε η διαδικτυακή πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αιτήσεις μεταβίβασης των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019.

Επίσης, όπως τονίζει ο Οργανισμός, «καταληκτική ημερομηνία τροποποίησης ή και ακύρωσης εμπρόθεσμα (έως 15/05/2019) οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης είναι η Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου. O αιτών μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις οn-line εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω εγγραφής στην ιστοσελίδα. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής επιλέγεται η χρήση της εφαρμογής μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2019 και ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:

– Καταχώριση της αίτησης.

– Εκτύπωση του υποδείγματος.

– Υπογραφή του υποδείγματος από τους συμβαλλομένους.

– Θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής για κάθε συμβαλλόμενο ξεχωριστά από αρμόδια Αρχή.

– Επισύναψη στην αίτηση του υποδείγματος μεταβίβασης και τα κατά περίπτωση μεταβίβασης απαιτούμενα δικαιολογητικά.

– Οριστικοποίηση, που ενέχει τη θέση της υποβολής της αίτησης μεταβίβασης.

– Εκτύπωση της οριστικοποιημένης αίτησης μεταβίβασης και του διαβιβαστικού, τα οποία φυλάσσονται υποχρεωτικά τουλάχιστον για μία πενταετία στο προσωπικό αρχείο του αιτούντος, μαζί με τα πρωτότυπα δικαιολογητικά.

Επισημαίνεται ότι παραγωγοί που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο σύστημα για τα έτη (2014-2019) ή έχουν υποβάλει αίτηση στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα (Βιολογικές Καλλιέργειες, “Κομφούζιο”, Νιτρορύπανση) για την είσοδό τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα χρήστη, κωδικό). Δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή στο σύστημα ή πιστοποίηση μέσω TAXISnet.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι αίτηση εγγραφής για δημιουργία προσωπικού λογαριασμού μπορούν να υποβάλουν μόνο οι μεταβιβαστές της αίτησης μεταβίβασης ή σε περίπτωση κληρονομιάς οι κληρονόμοι, προκειμένου να λάβουν κωδικό και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβασης.

Όπως τονίζουν οι συνεταιριστές, από τη στιγμή που δεν ευθύνονται οι παραγωγοί για την καθυστέρηση αυτή, θεωρούν ως απολύτως δίκαιο και επιβεβλημένο να δοθεί παράταση πέρα της 15ης Μαΐου

Καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης και συνεπώς υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης είναι η Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Αιτήσεις μεταβίβασης, οι οποίες έχουν καταχωριστεί στη διαδικτυακή εφαρμογή αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ως την ως άνω καταληκτική ημερομηνία θεωρούνται ως μη υποβληθείσες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2019.

Καταληκτική ημερομηνία τροποποίησης ή και ακύρωσης εμπρόθεσμα (έως 15/05/2019) οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης είναι η Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.

Η εγκύκλιος περί της διαδικασίας μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) έτους 2019 έχει αναρτηθεί στη διαδρομή.

Οι γεωργοί, πριν την οριστικοποίηση και υποβολή της αίτησή τους, οφείλουν να έχουν αναγνώσει προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις των μεταβιβάσεων, όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται στην εγκύκλιο αιτήσεων μεταβίβασης ΔΒΕ έτους 2019.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

“Πυρ και μανία” οι συνεταιριστές

Στο μεταξύ, “πυρ και μανία” είναι οι συνεταιριστές της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη και τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη της διαδικασίας ενεργοποίησης των δικαιωμάτων. Όπως τονίζουν, από τη στιγμή που δεν ευθύνονται οι παραγωγοί για την καθυστέρηση αυτή, θεωρούν ως απολύτως δίκαιο και επιβεβλημένο να δοθεί παράταση πέρα της 15ης Μαΐου.

Και ξεκαθαρίζουν ότι, από τη στιγμή που μεσολαβεί η Μεγαλοβδομάδα και το Πάσχα, σε καμία περίπτωση δε γίνεται να προλάβουν να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους άνω των 650.000 δικαιούχων παραγωγών σε ολόκληρη τη χώρα.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.