Ενισχύσεις και αποχωρήσεις στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας – Ζήτησε και φεύγει ο γυναικολόγος Σ. Μέγκουλας


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Με νέα δεδομένα πορεύεται εδώ και αρκετό καιρό το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τόσο τις υποδομές και εγκαταστάσεις αλλά και μέρος της λειτουργίας του.

Ο αναπληρωτής Διοικητής Μανώλης Καλλιονάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όσα εξελίσσονται στο Νοσοκομείο, τις ανάγκες και τον προγραμματισμό που υπάρχει.

Το άνοιγμα του τουρισμού και τα εισερχόμενα κρούσματα που αυξάνονται σε διάφορα σημεία της χώρας, είναι ένα σημάδι πως και στην Ιεράπετρα δεν αποκλείεται ανά πάσα στιγμή να καταγραφεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, όμως όπως λέει ο κ. Καλλιονάκης, η προετοιμασία έχει γίνει έγκαιρα ώστε το Νοσοκομείο να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που μπορεί να υπάρξουν, με τις εργασίες να συνεχίζονται ακόμα και τώρα, με στόχο να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο, όλοι οι χώροι του Νοσοκομείου.

Σε ότι αφορά το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, εκεί προβλέπονται αλλαγές το επόμενο διάστημα με ενισχύσεις αλλά και αποχωρήσεις προσωπικού. Παράλληλα τόσο το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όσο και Σητείας διεκδικούν να καλύψουν μεγάλο μέρος των αναγκών τους, με δεδομένο πως πολλές από τις προσλήψεις που γίνονται λόγω κορονοϊού «σταματούν» στο κεντρικό Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, που πρόκειται για Νοσοκομείο Covid, και με μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπως λέει ο κ. Καλλιονάκης, αναμένεται ιατρικό προσωπικό από παλαιότερες προκηρύξεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και μια ακόμα προκήρυξη νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που λήγει στις 14 Ιουλίου και εκεί φαίνεται πως υπάρχει ήδη αρκετό ενδιαφέρον για 9 θέσεις νοσηλευτών, 2 ηλεκτρολόγους, 1 ψυκτικό, 2 υπαλλήλους γενικών καθηκόντων, 1 μάγειρα και 3 υπαλλήλους στην καθαριότητα.

Παράλληλα μια παιδίατρος είναι πολύ πιθανό τους επόμενους μήνες να ενισχύσει το Νοσοκομείο, στο οποίο εργάζεται ο συζυγός της και η ίδια έχει ζητήσει να έρθει μαζί του στην Ιεράπετρα, όπως και έχει το δικαίωμα.

Απ’ την άλλη απώλειες αναμένεται να υπάρξουν στην γυναικολογική κλινική με τον επικουρικό γυναικολόγο κ. Μέγκουλα να έχει ζητήσει εδώ και καιρό να αποχωρήσει και να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, κάτι που θα συμβεί το επόμενο διάστημα, και μαζί του θα αποχωρήσει και η σύζυγός του που είναι μαία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου για τον αξονικό τομογράφο, που τους επόμενους μήνες όπως λέει θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο. Μια διαδικασία που καθυστέρησε λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό, αλλά και της αλλαγής χώρου που είχε αρχικά προβλεφθεί για την τοποθέτησή του. Όπως λέει ο κ. Καλλιονάκης ο ίδιος έκανε μεγάλη προσπάθεια να πείσει τόσο τους εργαζόμενος όσο και τη 7η ΥΠΕ για την ανάγκη αλλαγής τοποθέτησης του μηχανήματος, κάτι που έγινε τελικά δεκτό, με τον αξονικό τομογράφο να αναμένεται να τοποθετηθεί στο κέντρο του Νοσοκομείου σε συνέχεια του ακτινολογικού τμήματος, και έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολη η λειτουργία και πρόσβασή σε αυτόν και έτσι θα υπάρχει εγγύηση βιωσιμότητας για το μέλλον.

Aκούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.