Ενισχύονται η Πολιτική Προστασία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηρακλείου με ένα σύγχρονο υδροφόρο και ένα πολυμηχάνημα εκχιονισμού, αλατοδιανομέα και κλαδοκόπτη


0
(0)

Η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου παρέλαβε ένα σύγχρονο Υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα και ένα Πολυμηχάνημα, τύπου UNIMOG, με Λεπίδα Εκχιονισμού, Αλατοδιανομέα και Κλαδοκόπτη, που θα συνδράμουν το έργο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Η.

Τα μηχανήματα είναι αξίας 134.540 και 279.620 ευρώ αντίστοιχα και η προμήθεια πραγματοποιήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτη 2014-2020, «Βιώσιμη ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη», με συνολικό προϋπολογισμό 1.206.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, που παρέλαβε επίσημα τα δυο σύγχρονα φορτηγά, παρουσία του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλη Φακουκάκη και του στελέχους της υπηρεσίας Γιώργου Μηναδάκη,  υπογράμμισε την μεγάλη βοήθεια που θα προσφέρουν τα οχήματα στην Πολιτική Προστασία στην Π.Ε. Ηρακλείου σε έκτακτες καταστάσεις, στις παρεμβάσεις τεχνικών έργων, ενώ ευχαρίστησε τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας που συνέδραμαν για την προετοιμασία παραλαβής των δυο φορτηγών.

Στο ίδιο πλαίσιο και με στόχο τη βελτίωση της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη παραλάβει τεχνικό εξοπλισμό αποτελούμενο από:

-έναν ισοπεδωτή (Grader)

-δύο αποσπώμενους Αλατοδιανομείς και

-τέσσερα μη επανδρωμένα ιπτάμενα μέσα (drones)

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)