Ενισχύεται η προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης -Ένταξη σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με προϋπολογισμό 1.350.000 ευρώ


0
(0)

Σε πρόγραμμα προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κύριο προορισμό τις μεγάλες χώρες Γερμανία & Γαλλία, εντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του κανονισμού της Ε.Ε. 1144/2014.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «EU FOOD MASTERS» με προϋπολογισμό 1.350.000,00€ και χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τους 36 μήνες.

Ειδικότερα το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προβολή και στην προώθηση των Π.Ο.Π. & Π.Γ.Ε. κρητικών προϊόντων με οργανωμένο και ολοκληρωμένο τρόπο, στην εσωτερική  αγορά και στο εξωτερικό, κυρίως στην αγορά της Γερμανίας και της Γαλλίας, καθώς και στην ανάδειξη της γαστρονομίας και κουλτούρας του νησιού.

Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΚΑΝ. Ε.Ε. 1144/2014, στο οποίο εγκρίνεται η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ η υλοποίηση του πρώτου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Σταύρο Τζεδάκη εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έγκριση του προγράμματος που θα είναι σε όφελος των προϊόντων και της οικονομίας της Κρήτης. Θα βοηθήσει -όπως είπε- στη προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και στη ανάδειξη της γαστρονομίας του νησιού μας. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης συνεχάρη για το έργο που γίνεται τον Πρόεδρο και τα στελέχη της Αγροδιατροφικής. Από την πλευρά του ο κ. Τζεδάκης ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη για την συνεχή καλή συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη του στην λειτουργία και τους στόχους της Αγροδιατροφικής.

Αναφερόμενος στην έγκριση του Ευρωπαϊκού προγράμματος, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής είπε, ότι, είναι πολύ σημαντικό γεγονός η ένταξη σε αυτό της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης και ότι είναι η δεύτερη φορά που εγκρίνεται ένα τόσο σημαντικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα, λαμβάνοντας συνολική βαθμολογία 94 στα 100. Παράλληλα ο κ Τζεδάκης εξήγησε, πως «στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου  σχεδίου δράσης, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε απευθείας τα κονδύλια, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα τρία χρόνια. Μέσα από μια σειρά, πολλών και διαφορετικών προωθητικών ενεργειών και δράσεων, για την προβολή και προώθηση των Π.Ο.Π. & Π.Γ.Ε. κρητικών προϊόντων και των επιχειρήσεων – μελών μας, στο εσωτερικό και στην αγορά της Γερμανίας και της Γαλλίας, σε δύο παραδοσιακές και  «ισχυρές» αγορές για τα προϊόντα μας.»

Όπως ανακοινώθηκε, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υποβλήθηκαν 142 προτάσεις για απλά προγράμματα από τα οποία εγκρίθηκαν τα 52.Αντίστοιχα από τη χώρα μας, εγκρίθηκαν 11 προτάσεις για απλά προγράμματα, ενώ όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα και τη διαδικασία συμμετοχής τους στις εγκεκριμένες δράσεις μπορούν να στείλουν e-mail: info@agrocrete.com

8

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr