Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Τα 15 εκατομμύρια ευρώ από το «χαράτσι των συνταξιούχων» να δοθούν στο ΕΣΥ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Ήρωες όσοι εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα ΥγείαςΜε ανακοίνωση του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εκφράζει την στήριξη του σε όσους εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ζητά από την κυβέρνηση, να μεταφερθούν στο ΕΣΥ με νομοθετική ρύθμιση τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στον κωδικό του ΕΦΚΑ από την κράτηση του 0,20 ευρώ από τις συντάξεις με τον ν.4387/2016 (χαράτσι των συνταξιούχων), χρήματα που ανέρχονται στο ποσό των 15.000.000 ευρώ.

«Επικοινωνούμε μαζί σας, τις τραγικές αυτές στιγμές για την χώρα μας, αλλά και για όλον τον πλανήτη, θέλοντας να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας, στις δύσκολες αυτές ώρες.

Γνωρίζουμε, την κατάσταση που βρίσκονται τα Δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας.

Γνωρίζουμε επίσης, ότι τα χρόνια της κρίσης, ούτε μια στιγμή δεν είχαν στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας οι κυβερνήσεις των μνημονίων.

Και όμως, στο ήδη υπάρχον απογυμνωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όλοι έχουμε προσφύγει και εναποθέτουμε τις ελπίδες για ζωή!

Προσφεύγουμε ,αποκαλώντας τους ήρωες!

Ήρωες όμως, χωρίς όπλα, καλώντας τους σε έναν αδυσώπητο πόλεμο με αντάλλαγμα την ίδια τους τη ζωή. Όλες οι κυβερνήσεις εκτός μιας (ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργό Υγείας τον Γιώργο Γεννηματά), όλες οι υπόλοιπες κυβερνήσεις δεν ήθελαν την ενίσχυση του ΕΣΥ!

Ερχόμαστε στο σήμερα και βλέπουμε σε μια πανδημία, τον αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, των διοικητικών, οι οποίοι δεν είναι καν ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, δίχως να πληρώνονται τα νυχτερινά τους, να συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς αναλώσιμα υλικά. Η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά καθώς και η εκπλήρωση των οικονομικών θεμάτων των αναφερόμενων επαγγελμάτων είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει η κυβέρνηση αυτές τις ώρες.

Θερμή παράκληση λοιπόν του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων κύριε Πρωθυπουργέ, είναι να μεταφερθούν στο ΕΣΥ με νομοθετική ρύθμιση τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στον κωδικό του ΕΦΚΑ από την κράτηση του 0,20 ευρώ από τις συντάξεις μας με τον ν.4387/2016 (χαράτσι των συνταξιούχων). Τα χρήματα αυτά ανέρχονται στο ποσό των 15.000.000 ευρώ. Να δοθούν στο ΕΣΥ ώστε να στηρίξουν τον αγώνα αυτών που έχετε αποκαλέσει πολλές φορές ήρωες!!! Το εν λόγω ποσό αφορά κράτηση από μη μέλη Σωματείων και Ομοσπονδιών και τα οποία χρήματα είναι να τα διανείμετε στους εν λόγω Συλλόγους και Ομοσπονδίες (σε αυτή τη κίνηση είμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι).

Μια προσπάθεια να θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας!

Ευχόμαστε ,να εισακουστούμε. Καλή δύναμη σε όλους μας.»

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.