Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Αρνητικά όλα τα δείγματα για τον ιό της καστανής ρυτίδωσης – Λάθος η αποστολή δειγμάτων σε ιδιώτες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

O Eνιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ενημερώνει τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας ότι σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι παραγωγοί έχουν εντοπίσει συμπτώματα της ‘Ιωσης Καστανής Ρυτίδωσης σε καρπούς τομάτας και πιπεριάς. Αυτό δεν έχει ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ επίσημα καθώς ο μοναδικός και επίσημος φορέας για τον έλεγχο και ταυτοποίηση τυχόν κρουσμάτων είναι το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Νομού Λασιθίου και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Ιεράπετρας (ΔΑΟΚ).

Μέχρι τώρα ‘ΟΛΑ τα δείγματα που έχουν σταλεί για έλεγχο είναι ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι οι εν λόγω παραγωγοί ΔΕΝ απευθύνθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο των δειγμάτων τους αλλά σε ιδιώτες. Αυτό είναι τεράστιο λάθος για ολόκληρη την περιοχή μας καθώς δεν Θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την έγκαιρη διαχείριση της Ιωσης. Αναφέρουμε για μία ακόμα φορά ότι οποιαδήποτε υποψία έχουν οι παραγωγοί για συμπτώματα της ίωσης πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τις υπηρεσίες για έλεγχο.

Υπενθυμίζουμε τέλος επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται ΟΥΤΕ καταστροφή της καλλιέργειας, ΟΥΤΕ μπαίνει σε καθεστώς καραντίνας σε ενδεχόμενο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Από τα παραπάνω παρακαλούμε όλους τους παραγωγούς να πράττουν υπεύθυνα σε σχέση με τη διαχείριση της ίωσης. Είναι υποχρέωση όλων μας να διασφαλίσουμε το μέλλον της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.