Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπος Ν. Βαμβακάς, σχετικά με την πορεία της Πανδημίας στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 στο νησί μας φαίνεται ότι παρουσιάζουν φθίνουσα πορεία, ως αποτέλεσμα της απόδοσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί και της γενικευμένης απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα σε καθημερινή βάση τα κρούσματα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες έχουν μονοψήφιο αριθμό, ενώ συνολικά στην Κρήτη είναι καθημερινά λιγότερα από 20. Η διαπίστωση αυτή της συγκράτησης της πανδημίας λίγο μετά τα μέσα του Νοέμβρη αποτυπώνεται και στη σύγκριση των κρουσμάτων των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. Πιο συγκεκριμένα, από 16 έως 22 Νοεμβρίου καταγράφηκαν στην Κρήτη 319 κρούσματα, από 23 έως 29 Νοεμβρίου 243 κρούσματα, από 30 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 205 κρούσματα και από 7 έως 13 Δεκεμβρίου 113 κρούσματα.

Χαρακτηριστικό για τη διασπορά των κρουσμάτων αποτελεί το γεγονός ότι από τα 2471 συνολικά κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Κρήτη από την αρχή της Πανδημίας, σχεδόν τα μισά, 1173, σημειώθηκαν το μήνα Νοέμβριο, εύρημα που αποτυπώνει και τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού το μήνα αυτό στο νησί μας.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.