ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ


0
(0)

Τη σημασία της Επιχειρησιακής Ωκεανογραφίας για τη σωστή διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, επεσήμανε ο ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νίκος Καλογερής, Σε επιστημονική Ημερίδα-Colloqium για την   Επιχειρησιακή Ωκεανογραφία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στο ΙΤΕ, που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας, του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών.

Ο κ. Καλογερής αναφέρθηκε στην κατανόηση των πιέσεων από την κλιματική αλλαγή, την έγκαιρη προειδοποίηση και διαχείριση του κινδύνου από μεγάλα περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά και τις δραστηριότητες που αφορούν στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, ειδικότερα  σε περιοχές όπως η περίπτωση της Ανατολικής Μεσογείου. Επεσήμανε επίσης την σημασία της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τα Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού, και στο πλαίσιο της Περιφερειακής Στρατηγικής ¨Εξυπνης Εξειδίκευσης.

Αφορμή για την Ημερίδα  ήταν η παρουσία δύο διεθνώς αναγνωρισμένων Ωκεανογράφων  Καθ. Georgy Shapiro, από το Πανεπιστήμιο του Plymouth της Αγγλίας και του Δρ. Γεωργίου Ζωδιάτη, από το ΜΚΟ ΟRΙΟΝ- Joint Research and Development Center της Κύπρου.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας πραγματοποίησε ο Καθ Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του ΙΤΕ.

Παράλληλα, η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη, Προϊσταμένη Δνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, παρουσίασε τη δυναμική δραστηριότητα της Περιφέρειας Κρήτης στην υλοποίηση ανταγωνιστικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε ποικίλους θεματικούς άξονες και Χρηματοδοτικά Πλαίσια, εστιάζοντας σε έργα που αφορούν στην Παράκτια και Θαλάσσια Ζώνη, Γαλάζια Ανάπτυξη, Παράκτιο Τουρισμό και Γαλάζια Οικονομία.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Gian Andrea Paolo Garancini Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ Ηρακλείου. Στην Ημερίδα συμμετείχαν με επιστημονικές παρουσιάσεις ο Δρ Νικόλαος Καμπάνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ και οι ερευνητές του εργαστηρίου Δρ Γιώργος Κοζυράκης και  Δρ Κ ατερίνα Σπανουδάκη, καθώς και ο Δρ Γιώργος Ζωδιάτης – ΜΚΟ-ORION Joint Research and Development Center της Κύπρου, και  ο Καθηγητής Φυσικής Ωκεανογραφίας Georgy Shapiro από το Πανεπιστήμιο του Plymouth UK.

πηγη:radiovereniki.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *