ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΑΚ ΚΑΙ ΤΕΕ/ΤΔΚ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Tο νέο χωροταξικό νομοσχέδιο ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών Θεμάτων & Πολιτικός Μηχανικός – Χωροτάκτης Γιώργος Αλεξάκης με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Μιχάλη Χωραφά και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΚ  Σπύρο Σοφιανό.

Όπως είναι γνωστό ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διαβούλευση του νομοσχεδίου για την χωροταξία. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση από τους συμμετέχοντες, το νησί μας επηρεάζεται άμεσα και δυστυχώς αρνητικά από το νέο σχέδιο νόμου, με σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, τις ιδιωτικές περιουσίες, τα δάνεια για αγορά οικοπέδων και τον τουρισμό. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα άρθρα (πχ 27, 28, 34 κλπ) του νομοσχεδίου, τα οποία προκαλούν δυσχέρειες στη δόμηση και στην αγορά ακινήτων και επηρεάζουν δυσμενώς παράλληλα σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη της Κρήτης.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα στοχοθεσίας του νέου χωροταξικού και επισημάνθηκαν συγκεκριμένα σημεία του που αναστέλλουν την ανάπτυξη και μπορούν να βελτιωθούν. Τέλος, τέθηκε ζήτημα των επιπτώσεων του νέου χωροταξικού σχεδιασμού σε περιφερειακό επίπεδο και πως μπορούν να μετριαστούν κατόπιν περαιτέρω διαβούλευσης.

Ο κ. Αλεξάκης επεσήμανε, ότι, «το χωροταξικό νομοσχέδιο αποτελεί ευκαιρία ανάπτυξης για τη χώρα. Η εφαρμογή «χωροταξικών κανόνων» απαιτεί την κάλυψη όλων των περιοχών της χώρας με «δομικό σχεδιασμό χρήσεων γης». Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται διάλογος και συντονισμένη δράσεων των φορέων προκειμένου το νέο σχέδιο να αποτελέσει βασικό παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης».

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.