Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης από την Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή όλων των Δήμων του νησιού

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

Η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε την πρώτη τηλεδιάσκεψη με θέμα τη χαρτογράφηση κοινωνικών υπηρεσιών και κοινωνικών προγραμμάτων στην Κρήτη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης (Παρατηρητήριο).

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Ν. Βαμβακά, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής και εκπροσώπων των κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων της Κρήτης. Συμμετείχαν επίσης, οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι των Ερευνών του Παρατηρητηρίου από πλευράς Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε ο ρόλος του Παρατηρητηρίου στον Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής και στην Περιφερειακή Στρατηγική για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και την Κοινωνική Ένταξη Κρήτης (ΠΕΣΚΕ Κρήτης) από την Προϊσταμένη του Παρατηρητηρίου, Κατερίνα Βλασάκη. Επίσης, αναπτύχθηκε η συνεργασία του Παρατηρητηρίου με το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη διεξαγωγή εξειδικευμένων ερευνών που φορούν στην παρακολούθηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Κρήτη από τον Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γιάννη Ζαϊμάκη.

Στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, η Περιφέρεια μέσω του Παρατηρητηρίου ενημέρωσε τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων για τη χαρτογράφηση υπηρεσιών και προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής, καθώς και για τη συμβολή της στο συνολικό εγχείρημα του Παρατηρητηρίου και της ΠΕΣΚΕ Κρήτης. Η συνεργασία με τους Δήμους και με όλους του κοινωνικού φορείς του νησιού θα συνεχιστεί για την ανάδειξη τοπικών αναγκών και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του νησιού, ειδικότερα των ευάλωτων και ειδικών κοινωνικών ομάδων.

Επισυνάπτεται ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης.

Περισσότερες Πληροφορίες: socialobservatory@crete.gov.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.