ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


0
(0)

Ενημερωτική Συνάντηση για την επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στη Γεωργία πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ADAPT2CLIMA.
Ο Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, αναφέρθηκε στη σημασία του Ευρωπαϊκού Έργου για την Κρήτη, εστιάζοντας στις περιοχές μελέτης (Πεδιάδα Μεσσαράς και Κάμπος Χανίων) καθώς η Κρήτη αποτελεί ένα από τα τρία Μεσογειακά Νησιά-Πιλότους, μαζί με τη Σικελία και την Κύπρο.
Όπως ανέφερε ο Γιώργος Αλεξάκης, το έργο ADAPT2CLIMA έχει ως στόχο : 1) να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη βάση γνώσεων και πληροφορίας σχετικά με την επερχόμενη κλιματική αλλαγή, 2) να προτείνει τρόπους ώστε να μειωθεί η ευαισθησία των περιοχών και να αυξηθεί η αντοχή τους στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις αυτής στο περιβάλλον, 3) να συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν νέες πρακτικές και στρατηγικές για την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος.
Η Ελένη Χατζηγιάννη Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού-Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Έργων και η Αλίκη Καρούσου Στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας παρουσίασαν τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης και τα αποτελέσματα του έργου ως τώρα, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και μια εκτεταμένη καταγραφή στοιχείων που αφορούν σε περιβαλλοντικές παραμέτρους, μετεωρολογικά και κλιματολογικά δεδομένα, στοιχεία καλλιεργειών κτλ για την Μεσσαρά και τον Κάμπο Χανίων καθώς και SWOT Ανάλυση για τους κινδύνους και τις προκλήσεις-νέες προοπτικές στον Πρωτογενή. Η καταγραφή των στοιχείων αυτών αποτέλεσε τη βάση δημιουργίας μιας καινοτόμου ηλεκτρονικής εφαρμογής, για την εκτίμηση και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, που παρουσιάστηκε αναλυτικά από τον Γιάννη Λεμέσιο, Ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που αποτελεί και τον Επικεφαλής Εταίρο του ADAPT2CLIMA.
Στην ενημερωτική Συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, o Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γιώργος Σισσαμάκης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μινώα Πεδιάδος Εμμανουήλ Σμυρνάκης, ο Εκτελεστικός, Γραμματέας Δήμου Χερσονήσου Μιχάλης Καρακατσάνης, Διευθυντές και στελέχη υπηρεσιών

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *