Ενημέρωση σε αλλοδαπούς εργάτες γης και αγροτικές επιχειρήσεις στην Ιεράπετρα – Προβλήματα με τους ανθοπαραγωγούς


0
(0)

Δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού που εξελίσσεται στη χώρα.

Μπορεί τα θερμοκήπια να θεωρούνται ένας ασφαλής χώρος εργασίας λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών,  χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας μεταξύ όλων των εργαζομένων, όμως καθημερινά δημιουργούνται διάφορα ζητήματα ενώ υπάρχουν και κατηγορίες αγροτών που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως οι ανθοπαραγωγοί, με τα ανθοπωλεία να είναι από σήμερα κλειστά σε όλη τη χώρα.

Η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Κατερίνα Τσικαλουδάκη μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή.

Όπως λέει σε γενικές γραμμές η συμμόρφωση του κόσμου στις ειδικές συνθήκες είναι σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στα δημοπρατήρια και συσκευαστήρια της περιοχής, όπου έχουν αλλάξει δραστικά οι συνήθειες του κόσμου κρατώντας όλοι αποστάσεις ενώ και οι επιχειρήσεις φροντίζουν από τη μεριά τους να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Σε ότι αφορά τους αλλοδαπούς εργάτες γης που ζουν και εργάζονται κυρίως στις περιοχές Γρα Λυγιάς και Στομίου, ζήτημα το οποίο ανησυχεί πολύ κόσμο, η ίδια ανέφερε πως υπάρχει ανάγκη να υπάρξει μια καλύτερη συνεννόηση μεταξύ όλων ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, στα γνωστά μέρη όπου οι εργάτες είτε περιμένουν να βρουν δουλειά, είτε να τους παραλάβουν οι εργοδότες τους. Η ενημέρωση στους αλλοδαπούς εργάτες θα πρέπει να ενταθεί, τόνισε, και με τη συμβολή αστυνομικών αρχών, κάτι που ήδη γίνεται και κατ΄οίκον από την περασμένη εβδομάδα, ώστε το μήνυμα για μέτρα προφύλαξης να είναι το ίδιο δυνατό όσο και στον κάθε άλλο πολίτη. Κατά τ’ άλλα και οι ίδιοι μετανάστες, τόνισε, φοβούνται εξίσου με όλους τους υπόλοιπους να μην προσβληθούν.

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει για τους ανθοπαραγωγούς της περιοχής οι οποίοι από σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν την κλειστή εσωτερική αγορά, αφού τα ανθοπωλεία κλείνουν. Όπως είπε η κ. Τσικαλουδάκη το πρόβλημα είναι πολύ έντονο ιδιαίτερα για τα πολυετή άνθη τα οποία έχουν και μεγαλύτερα έξοδα, και έτσι είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν και να ξεπατωθούν θερμοκήπια, τα οποία δύσκολα θα ξανανοίξουν.

Από την πλευρά του ο Μ. Μαλλιωτάκης, ανέφερε πως ο αγροτικός κόσμος της περιοχής και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις έχουν ενημερωθεί λεπτομερώς από τον γιατρό εργασίας του Δήμου Ιεράπετρας,  έχει ενημερώσει όλες τις αγροτικές επιχειρήσεις και εργαζόμενους της περιοχής, δίνοντας πρακτικές οδηγίες για το ποια είναι τα σωστά μέτρα ασφαλείας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο να μένει κανείς σπίτι του εφόσον εμφανίζει συμπτώματα ασθένειας.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.