Ενα βήμα πριν την εγκατάσταση οι ανεμογεννήτριες στο Κάτω Χωριό


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 4 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Σύντομα φαίνεται πως θα ξεκινήσει η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται σε ορεινό σημείο στο Κάτω Χωριό.

Οι ανεμογεννήτριες σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Τομαδάκη, μέλους της τοπικής κοινότητας και ένας από όσους έχουν κινητοποιηθεί εναντίον της συγκεκριμένης επένδυσης, αναφέρουν πως οι ανεμογεννήτριες βρίσκονται ήδη σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου, και έτσι σύντομα αναμένεται να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν στην περιοχή.

Ο κ. Τομαδάκης ζητά την κινητοποίηση του κόσμου της περιοχής απέναντι στην επένδυση, κατηγορώντας ταυτόχρονα το Δήμο Ιεράπετρας πως παρά την ομόφωνη και ενάντια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει κάνει φαίνεται να σκοπεύει να κάνει ενέργειες για να σταματήσει την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου. Σοβαρά παράπονα γίνονται και προς την Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου αφού έχει δώσει το πράσινο φως για τις εργασίες χωρίς να αναγνωρίζει τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο.

Εφόσον οι εργασίες προχωρήσουν ο ίδιος τόνισε πως θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την περιοχή αφού πλέον θα γίνει ακόμα δυσκολότερο να αποτραπούν ανάλογες κινήσεις, όπως στο παρελθόν έγινε με επιτυχία απέναντι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις κορυφές της Θρυπτής.

Ήδη στην περιοχή έχουν διανοιχτεί δρόμοι για την μεταφορά των ανεμογεννητριών, ενώ έχουν κατασκευάστεί και ο βάσεις που θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες. Θυμίζουμε επίσης πως για το θέμα έχει κατατεθεί κοινοβουλευτική ερώτηση από τον Μ. Θραψανιώτη.

Πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.