Εμφανίσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ στα ΜΜΕ για τα θέματα της επικαιρότητας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

1. Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής, μέλος της ΚΕ & υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου, στον τ/σ Kontra: Είμαστε περήφανοι που τα έδρανα του ΚΚΕ ήταν άδεια στο αίσχος που έγινε στην Βουλή

«Η στάση του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε στο 100%», τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, με αφορμή την παρουσία των ναζί του Τάγματος Αζόφ στην Βουλή.

«Νιώθουμε περήφανοι που τα έδρανα του ΚΚΕ ήταν άδεια στο αίσχος που έγινε στη Βουλή», είπε, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Υπογράμμισε ότι το αίσχος αυτό, ήταν το αποτέλεσμα της επιλογής που έκανε η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα, να ταυτίσουν την αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό με την στήριξη στο πρόσωπο του Ζελένσκι, που εκπροσωπεί την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, η οποία ευθύνεται -όπως και η Ρωσία με την βάρβαρη και καταδικαστέα εισβολής της- για το δράμα του ουκρανικού λαού.

Σημείωσε ότι ήταν πολιτική επιλογή των άλλων κομμάτων να υποδεχτούν, να παρευρεθούν και να χειροκροτήσουν τον Β. Ζελένσκι και τους Αζόφ, υπογραμμίζοντας ότι οι εικόνες των χειροκροτημάτων, έχουν καταγραφεί και για αυτή την πολιτική στάση θα κριθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Τόνισε ότι το χθεσινό σκηνικό στην βουλή, ήταν στημένο, προκειμένου να δοθούν διαπιστευτήρια σε όλο το αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, με το οποίο στοιχίζεται η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα, και πρόσθεσε πως «όταν στοιχίζεσαι σε αυτό το στρατόπεδο ληστών, των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, και εξοπλισμό θα στείλεις και βάσεις θα φτιάξεις και τα παιδιά του ΝΑΤΟ, όπως οι Αζόφ, θα χειροκροτείς στην Βουλή».

2. Λιάννα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, στον τ/σ Open: «Δεν μπορεί να το παίζουν μωρές παρθένες» για το Τάγμα Αζόφ

«Ήξεραν όλοι» για τις σχέσεις του Τάγματος Αζόφ με την κυβέρνηση Ζελένσκι, «δεν μπορεί να το παίζουν μωρές παρθένες», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Οpen».

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ενημέρωνε πως δεν θα παραστεί στην επίμαχη συνεδρίαση, έκανε λόγο για μια αντιδραστική κυβέρνηση, ενώ πρόσφατα ο ίδιος ο Ζελένσκι είχε παραδεχθεί τον ναζιστικό χαρακτήρα του Τάγματος Αζόφ.

«Το ότι το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ είναι ενταγμένο στον στρατό της Ουκρανίας δεν το καθαγιάζει», είπε, επισημαίνοντας πως έχουν υποφέρει οι Έλληνες της Μαριούπολης από το Τάγμα Αζόφ.

Ξεκαθάρισε δε πως στην Ουκρανία δεν συγκρούονται δύο ιδεολογίες, γίνεται ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος ο οποίος «δεν είναι υπέρ κανενός λαού».

3. Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ1: Όσοι έστησαν και συμμετείχαν στην προκλητική φιέστα στη Βουλή έχουν μεγάλες ευθύνες

Έχουν πολύ βαριές ευθύνες όσοι στήσανε την χθεσινή προκλητική και προσβλητική για τον ελληνικό λαό φιέστα στη Βουλή, αλλά και όσοι συμμετείχαν σε αυτήν, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας στην ΕΡΤ1, το πρωί της Παρασκευής.

Υπογράμμισε ότι δεν είδαμε μόνο το ξέπλυμα της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου, αλλά είδαμε Έλληνες βουλευτές να χειροκροτούν τα ναζιστικά τάγματα του Αζόφ, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ υπερασπίστηκε την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την ομιλία Ζελένσκι και μελών του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη βουλή

Το ΚΚΕ απ’ την πρώτη στιγμή και με ξεκάθαρο τρόπο εναντιώθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων, να ταυτίσουν την αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας με τη στήριξη του αντιδραστικού Προέδρου Ζελένσκι, που ευθύνεται, όπως και η Ρωσία με την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή, για τα δεινά του ουκρανικού λαού. Αυτή η στήριξη, με τις ευλογίες των ευρωατλαντικών, οδήγησε και στο αίσχος τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να υποδέχονται και να χειροκροτούν στο κοινοβούλιο τον Ζελένσκι και τους εκπροσώπους του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, όπως και τα άλλα κόμματα που στήριξαν την επιλογή για την ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική βουλή. Όσοι εμφανίζονται “αιφνιδιασμένοι”, “εξαπατημένοι”, όσοι προσπαθούν να “ξεπλυθούν” με δικαιολογίες του τύπου “πήγαμε, αλλά φύγαμε”, είναι απλά υποκριτές, όχι μόνο γιατί οι εικόνες με τα χειροκροτήματα έχουν καταγραφεί, αλλά κυρίως γιατί ήταν γνωστό το “ποιόν” του Ζελένσκι και ειδικά η σχέση του με τα ναζιστικά τάγματα εφόδου. Είναι αυτά τα τάγματα που τρομοκρατούν το λαό της Ουκρανίας και τις μειονότητες που ζουν σ’ αυτή τη χώρα, ανάμεσά τους και την ελληνική. Στη βουλή έγιναν απλά τα επίσημα “αποκαλυπτήρια” ότι Ζελένσκι και Αζόφ “πάνε πακέτο”.

Η συμφωνία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων να μιλήσει ο Ζελένσκι ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή, που υπογραμμίζει τη στοίχισή τους με το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο “ληστών” στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία. Στη βάση αυτής της συστράτευσης αποστέλλεται στρατιωτικός εξοπλισμός στην Ουκρανία, μετακινούνται  ελληνικά στρατιωτικά τμήματα στην Αν. Ευρώπη σε ΝΑΤΟϊκούς σχηματισμούς, παραδίδονται  υποδομές της χώρας για μεταφορά ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, επιβάλλονται κυρώσεις προς τη Ρωσία που τις πληρώνουν τελικά οι λαοί, ενώ τμήματα του κεφαλαίου -όπως οι Έλληνες εφοπλιστές, που θα μεταφέρουν το πανάκριβο αμερικανικό αέριο LNG- θησαυρίζουν.

Το κυβερνητικό επιχείρημα ότι η στήριξη στην ουκρανική κυβέρνηση “επιβάλλεται για τη στήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ενάντια του τουρκικού αναθεωρητισμού” κατέρρευσε με πάταγο, αφού ο Ζελένσκι ούτε στην ελληνική, αλλά ακόμη περισσότερο ούτε στην κυπριακή βουλή, αναφέρθηκε  στην τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Η στάση του ΚΚΕ ήταν στάση γνήσια πατριωτική και διεθνιστική, έκφραση πραγματικής αλληλεγγύης στο λαό της Ουκρανίας, που είναι το μεγάλο θύμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στον οποίο τον έσυραν από τη μία η Ρωσία και από την άλλη το ευρωατλαντικό στρατόπεδο που στηρίζει την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι και τα ναζιστικά τάγματα του Αζόφ. Ο λαός μπορεί να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα και να ενισχύσει την πάλη του κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και την εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτόν.

 

ΑΘΗΝΑ 08/04/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την Παγκόσμια Μέρα Ρομά

Σήμερα 8 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, η σκέψη μας βρίσκεται στους χιλιάδες Ρομά που ζουν κάτω από άθλιες και αντίξοες συνθήκες, στους δεκάδες καταυλισμούς που βρίσκονται στη χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, αλλά και για τους κατοίκους των όμορων περιοχών.

Το μυαλό και η σκέψη μας βρίσκεται ταυτόχρονα στους χιλιάδες Ρομά, που με προσωπικό αγώνα και θυσίες κατάφεραν να σπουδάσουν, να ενταχθούν στην εργασία, να προσπεράσουν τα εμπόδια που τους έβαζε το επίσημο κράτος και το ρατσιστικό μίσος φασιστικών ομάδων. Καταρρίπτουν, με το παράδειγμά τους την απαράδεκτη επιχειρηματολογία όσων θέλουν να αποδώσουν την άθλια κατάσταση που βιώνουν οι Ρομά σε δήθεν «χαρακτηριστικά της φυλής», να κρύψουν έτσι τα κοινωνικά αίτια αυτού του προβλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αξιοποίησαν τους Ρομά ως εξιλαστήριο θύμα για κρίσιμα κοινωνικά προβλήματα, για να κρύβεται εν τέλει η δίκη τους ευθύνη για την ύπαρξη και διαιώνιση αυτών των προβλημάτων. Είναι διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις που, ενώ με την πολιτική τους καταδικάζουν τους Ρομά στο περιθώριο, όταν έρχεται στην επιφάνεια με οξύτητα κάποιο κοινωνικό πρόβλημα, τους δείχνουν κυριολεκτικά με το δάχτυλο για να απαλλαγούν οι ίδιοι από το πολιτικό κόστος.

Το παράδειγμα της εγκληματικότητας είναι χαρακτηριστικό, αλλά όχι και μοναδικό, για τη στοχοποίηση που δέχτηκαν οι Ρομά από όλες τις κυβερνήσεις, σήμερα της ΝΔ, χθες του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλων. Την ίδια στιγμή, αυτές οι κυβερνήσεις έχουν σοβαρές ευθύνες για τις συνθήκες γκετοποίησης αυτού του πληθυσμού, που αποτελεί έδαφος για τη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων, στα οποία εμπλέκονται επιχειρηματικά συμφέροντα, με λεία εκατομμύρια ευρώ τα οποία βέβαια μένουν πάντα στο απυρόβλητο. Για να μην αναφερθούμε στα αλλεπάλληλα παραδείγματα εξαγοράς συνειδήσεων από τα αστικά πολιτικά κόμματα της χώρας, που αποτελούν μνημείο ντροπής και παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζουν τους Ρομά.

Οι Ρομά βιώνουν με τραγικό και πιο οξυμένο τρόπο τα αποτελέσματα μιας πολιτικής και ενός κοινωνικοοικονομικού συστήματος, του καπιταλισμού, που βασικές λαϊκές ανάγκες, όπως της στέγης, της διατροφής, της παροχής υψηλών υπηρεσιών παιδείας και υγείας, τα θεωρεί και τα αντιμετωπίζει ως ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικά δικαιώματα. Θύματα αυτής της πολιτικής είναι και το σύνολο του λαού μας, που σήμερα σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας βλέπει το εισόδημά του να εξανεμίζεται και να μην μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε αυτές τις βασικές ανάγκες για την επιβίωση του.

Αποδεικνύεται ότι ο καπιταλιστικός δρόμος είναι αυτός που στέκεται εμπόδιο στην κοινωνική ένταξη των Ρομά, όπως στέκεται εμπόδιο στη προσπάθεια του λαού για αξιοπρεπή ζωή, για ζωή με δικαιώματα, τα οποία απολάμβαναν αυτοί οι πληθυσμοί στις χώρες του σοσιαλισμού όπου ζούσαν.

Το ΚΚΕ διεκδικεί με ευθύνη του κράτους να ξεκινήσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης των Ρομά, που θα εξασφαλίζει τις βασικές προϋποθέσεις για την αποφασιστική ένταξή τους στην εργασία, την εξασφάλιση στέγης και όρων ζωής που θα ανταποκρίνονται στις δυνατότητες της εποχής, την ισότιμη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα διάφορα αποσπασματικά μέτρα και προγράμματα που γίνονται με τη συμμετοχή των διάφορων ΜΚΟ αποδείχτηκε ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και το κράτος να προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση των συνδικαλιστικών οργάνων των Ρομά, όπως για παράδειγμα της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να εγγυηθούν τη δράση και τη στήριξη της προσπάθειας στην κατεύθυνση της κοινωνικής ένταξης των Ρομά.

 

 

ΑΘΗΝΑ 08/04/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το βανδαλισμό του αντιφασιστικού μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη-Απελευθερωτή στο Τρέπτοουερ Πάρκ στο Βερολίνο

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις αποτρόπαιες πράξεις βανδαλισμού του αντιφασιστικού μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη-Απελευθερωτή στο Τρέπτοουερ Παρκ στο Βερολίνο.

Τεράστιες ευθύνες για αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες έχουν όχι μόνον όσοι προχώρησαν σε αυτές, αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί, όλοι όσοι καλλιεργούν την ανιστόρητη ταύτιση του πρώτου εργατικού κράτους -της Σοβιετικής Ένωσης- με τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν, που είναι δικό τους πολιτικό “τέκνο”. Αλλά και όσοι ταυτίζουν τον ηρωικό Κόκκινο Στρατό, που απελευθέρωσε την ανθρωπότητα από το φασισμό, που είναι “σάρκα από τη σάρκα” του καπιταλισμού, με εκείνο τον προσχηματικό “αντιφασισμό”, που αξιοποιεί η αστική τάξη της Ρωσίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία.

Η εργατική τάξη, οι λαοί της Ευρώπης και όλου του κόσμου δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει καμία επιχείρηση αλλοίωσης της Ιστορίας, από οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική δύναμη και αστικό κέντρο. Οι χιλιάδες στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, Ρώσοι, Ουκρανοί, Καζάχοι, Γεωργιανοί, Αρμένιοι, από όλες τις δεκάδες άλλες εθνότητες της Σοβιετικής Ένωσης, που θυσιάστηκαν για να συντριβεί η φασιστική πανούκλα στο Βερολίνο το Μάη του 1945, έγραψαν έναν από τους μεγαλύτερους άθλους της παγκόσμιας εργατικής τάξης, ολοκληρώνοντας την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Εμπνεόμαστε από τη θυσία τους και συνεχίζουμε την πάλη για μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

 

 

ΑΘΗΝΑ 08/04/2022                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.