Εμπορικό κέντρο στο νησί μας από ξένους επενδυτές

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Ολλανδοί έρχονται στην Κρήτη για σχεδιαζόμενο εμπορικό κέντρο που θα καλύπτει μια επιφάνεια 40.000 τ.μ.

Επενδυτικά δίχτυα και στην Κρήτη απλώνει ένας μεγάλος επενδυτικός όμιλος από την Ολλανδία, ο οποίος έχει ήδη έντονη παρουσία στη χώρα μας, αλλά ετοιμάζει μια νέα πολύπλευρη “επίθεση”, με την υλοποίηση 25 πρότζεκτ ανά την Ελλάδα!

Στη μεγάλη αυτή λίστα επενδύσεων του ολλανδικού ομίλου Ten Brinke φιγουράρει σε περίοπτη θέση και το νησί μας, καθώς στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου!
Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας επένδυση, αφού το σχεδιαζόμενο εμπορικό κέντρο θα καλύπτει μια επιφάνεια 40.000 τ.μ.!

Ποιοι είναι όμως οι Ολλανδοί επενδυτές που έχουν βάλει στο επενδυτικό στόχαστρο και το νησί μας; Ο λόγος για τον όμιλο Ten Brinke, που ιδρύθηκε το 1902 από τον Theodorus ten Brinke, διοικείται ακόμα από ένα μέλος της οικογένειας, τον Albert ten Brinke, και έχει παρουσία μέσω 20 θυγατρικών εταιρειών σε Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βρετανία και Ελλάδα.

Ο ολλανδικός όμιλος διαθέτει σήμερα έξι θυγατρικές στον χώρο των κατασκευών σε Ολλανδία, Γερμανία και Βρετανία, οκτώ θυγατρικές εταιρείες στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), καθώς και εξειδικευμένες θυγατρικές που επενδύουν στον χώρο των ξενοδοχείων, των Logistics και της Υγείας, καθώς και στη διαχείριση επενδύσεων.

Η Ισπανία και η Ελλάδα αποτελούν μάλιστα τις αγορές που βρίσκονται στο επίκεντρο των νέων αναπτύξεων του ομίλου τα τελευταία χρόνια, καθώς βγαίνουν από την κρίση και υπάρχει μεγάλη ζήτηση από διεθνείς επενδυτές για ποιοτικά ακίνητα.

Στην Ελλάδα, η Ten Brinke ήρθε το 2008 και έπεσε πάνω στην οικονομική κρίση. Όμως, ο ολλανδικός όμιλος παρέμεινε στη χώρα μας αν και πραγματοποίησε την πρώτη επένδυση το 2013, δηλαδή πέντε χρόνια αργότερα.

Τα τελευταία χρόνια, με ίδια κεφάλαια, ο όμιλος Ten Brinke προχώρησε σε ομοβροντία αγορών ακινήτων στη χώρα μας.
Μέσω της θυγατρικής “Ten Brinke Ελλάς” και σειρά επενδυτικών οχημάτων, ο ολλανδικός όμιλος προωθεί αυτή την περίοδο στην Ελλάδα περίπου 25 επενδύσεις σε όλους τους τομείς του real estate, από τις πολυκατοικίες μέχρι τα κτήρια γραφείων υψηλών προδιαγραφών και τα εμπορικά κέντρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το euro2day.gr, ο όμιλος Ten Brinke λειτουργεί ως κλασικός developer, καθώς αγοράζει οικόπεδα ή παλαιά/ημιτελή κτήρια, τα αναπτύσσει ή τα αναβαθμίζει, βρίσκει ενοικιαστές/χρήστες και στη συνέχεια τα μεταπωλεί σε θεσμικούς επενδυτές.

Mall 40.000 τ.μ.

Η δραστηριότητα της εταιρείας δεν περιορίζεται στα κτήρια γραφείων, καθώς αυτήν την περίοδο κατασκευάζει πολυκατοικία στη Γλυφάδα, αναπτύσσει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο (logistics center) στην περιοχή του Ασπροπύργου, συνολικής επιφάνειας 40.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ στα σχέδια του ολλανδικού ομίλου περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη εμπορικού κέντρου στην Κρήτη (επιφάνειας περί τα 40.000 τ.μ.). Παράλληλα έχει ήδη παρουσία στον χώρο των ξενοδοχείων (οι Ολλανδοί είχαν πωλήσει το ξενοδοχείο “Miramare” της Κέρκυρας σε κεφάλαια που συνδέονται με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ) και αναζητεί ευκαιρίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.