Ελαιοπαραγωγοί Κρήτης: Κινούνται άμεσα για αποζημιώσεις από καταστροφές στις ελιές


0
(0)

Δραστικές κινήσεις από την Ομάδα Αμπελουργών – Ελαιοπαραγωγών Κρήτης για άμεσες αποζημιώσεις

Η Ομάδα Αμπελουργών – Ελαιοπαραγωγών Κρήτης συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στον ΕΛΓΑ Κρήτης με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δασκαλάκη για να του θέσει από κοντά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελαιοκαλλιέργεια τα τελευταία τρία χρόνια στο νησί.

Τα προβλήματα αφορούν στα καιρικά φαινόμενα όπως η ξηρασία και ο δάκος. Ήδη καταρτίζεται φάκελος που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τον οποίο οι αγρότες της Κρήτης ζητούν αποζημίωση από το ευρωπαϊκό πακέτο με τίτλο «Ήσσονος σημασίας».

Πρόκειται για ένα πακέτο που χορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλα τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν έντονα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να πλήττονται οι καλλιέργειες τους.

Ο ΕΛΓΑ θα καταγράψει και θα δώσει επίσημα στοιχεία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συμπλήρωση του φακέλου.

Η Ομάδα Αμπελουργών – Ελαιοπαραγωγών Κρήτης έδωσε τα στοιχεία στον ΕΛΓΑ Κρήτης σε ότι αφορά τις καταστροφές και τη ζημιά που έχει υποστεί σε όλο το νησί η ελαιοκαλλιέργεια.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *