ΕΚΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ: Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ


0
(0)

Ελπίζαμε ότι μετά την γενική κατακραυγή για τον εκτός σειράς εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών τον Ιανουάριο, το αίσχος αυτό δεν θα επαναλαμβανόταν.
Όμως οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τον κ. Χατζημάρκο Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και για επώνυμα γαλάζια στελέχη στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.
Ότι η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων και ότι νομίζουν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, ακόμη και εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Φαίνεται ότι τα παραδείγματα της Ικαρίας και της Πάρνηθας τους εμπνέουν.
Οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Όμως στη Ρόδο για τον κ. Χατζημάρκο ακόμη περιμένουμε .Θα καθυστερούσαν αν επρόκειτο για απλούς πολίτες ?

ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ

Οι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν εργαλείο και μέσο επιβίωσης για τους αγρότες.
Το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας, εν μέσω πανδημίας, θέτει σε κίνδυνο την κατάκτηση της ομαλής καταβολής τους. Αδιαφορεί για την ομαλή λειτουργία του σημαντικότερου οργανισμού του ΥπΑΑΤ τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την αποτυχημένη πληρωμή του Δεκεμβρίου παραμένει ουσιαστικά κλειστός. Εξέλιξη αναμενόμενη αφού ο προηγούμενος υπουργός κ. Βορίδης, λειτουργώντας ως υπηρεσιακός υπουργός, συσσώρευε προβλήματα κάτω από το χαλί μέχρι να δραπετεύσει. Πριν μάλιστα φύγει τοποθέτησε και έναν υπηρεσιακό Πρόεδρο στον ΟΠΕΚΕΠΕ καταδικασμένο να αποτύχει. Η θητεία του ήταν για τρεις μήνες ενώ όλες οι διαδικασίες του Οργανισμού ήταν λίγο πριν την αναστολή.
Πρώτοι με την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, αναδείξαμε το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΟΣΔΕ στη Βουλή. Στις 22 Ιανουαρίου ως Κίνημα Αλλαγής εγκαλέσαμε την Κυβέρνηση για την πρωτοφανή εγκατάλειψη του πρωτογενή τομέα και των αγροτών που τους έπνιγαν τα προβλήματα εν μέσω της πανδημίας.
Σήμερα τα πράγματα χειροτέρευσαν ακόμη περισσότερο. Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ παραιτήθηκε μόλις 10 ημέρες μετά την ανανέωση της τρίμηνης θητείας του. Το ζήτημα που προκύπτει είναι πολύ σοβαρό. Κανένας σχεδιασμός και προγραμματισμός δεν υπάρχει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για αυτό και ο παραιτηθείς Πρόεδρος απλά σκεφτόταν μόνο την καρέκλα και όχι τους αγρότες. Και δέκα ημέρες ήταν για αυτόν κάτι. Οι εξελίξεις αυτές, δηλαδή της παραίτησης, συνέπεσαν με την απάντηση, μετά από 6 μήνες!, του ΥΠΑΑΤ στην ερώτηση της ΚΟ για την κατανομή του Εθνικού Αποθέματος. Το πρόβλημα εξελίσσεται και χειροτερεύει 4 ολόκληρα χρόνια από το 2017 και κανένας στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αντέδρασε λαμβάνοντας ένα εξυγιαντικό μέτρο. Ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως το Εθνικό Απόθεμα, έγινε κάτω από αδιαφάνεια και εξυπηρέτηση κομματικών φίλων, μοιραίο είναι ότι θα έπληττε στο τέλος το κύρος και την λειτουργία του Οργανισμού. Ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια δεν προέβη σε καμία ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό. Αντί να γίνουν βήματα μπρός έστω και μικρά, δυστυχώς ο Οργανισμός κινήθηκε σταθερά με βήματα όπισθεν.
Οι αναταράξεις στο εσωτερικό του Οργανισμού, οι αστοχίες των υψηλόβαθμων στελεχών του, υπηρεσιακών και μη, καθώς και τα προβλήματα συνεργασίας του με τους άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ενόψει της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ 2021-2027 και των αιτήσεων του 2021, θα φέρουν σύντομα και άλλα προβλήματα στην επιφάνεια. Απαιτούνται άμεσα μέτρα και να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.
Η επιφανειακή διαχείριση με τους αρίστους του επιτελικού κράτους στον αγροτικό τομέα έλαβε πρόωρα τέλος με την παραίτηση του κ. Παπά, το επιτελικό έργο του οποίου αναλύθηκε στις δύο γραμμές της παραίτησής του. Τα προβλήματα βέβαια είναι εδώ και φορτώνονται στην πλάτη των αγροτών και της οικονομίας της υπαίθρου και αυτό οι αγρότες δεν πρόκειται να το δεχτούν. Θα αντιδράσουν δυναμικά..
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προορίζεται για να υπηρετεί τους αγρότες καταβάλλοντας με διαφάνεια τις επιδοτήσεις. Δεν προορίζεται για λάφυρο σε κομματικές και μη καρέκλες. Το ΥΠΑΑΤ καλείται από τους αγρότες με πράξεις και τομές να επαναφέρει την λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ εκεί που του αρμόζει!

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η “ΔΡΟΣΕΡΗ ΠΝΟΗ” ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η δροσερή πνοή του κ Χρυσοχοΐδη χτύπησε και πάλι.

Αυτή τη φορά, την ελευθεροτυπία, στο κεφάλι.

Με επίθεση και τραυματισμό φωτορεπόρτερ από τα ΜΑΤ, χθες το απόγευμα στην Αθήνα.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εκτεθειμένη.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Συνέντευξη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην εφημερίδα ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ και στον δημοσιογράφο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΓΚΟΛΗ

ΣΗΜΕΙΑ

  • #MeToo: Δεν θα ακολουθήσουμε στον κατήφορο της λάσπης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού διολισθαίνουν με τρόπο αποκρουστικό. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί πρέπει να υπερασπιστούμε τα θύματα, να αναδείξουμε τις φωνές τους, να βοηθήσουμε να σπάσει παντού η σιωπή.
  • Απανωτά λάθη και αστοχίες της Κυβέρνησης: Ο επιδημιολογικός χάρτης αναβοσβήνει στο κόκκινο, το ΕΣΥ πιέζεται ξανά, η αγορά και οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν.
  • Πάνω από την Ευρώπη πλανάται το φάντασμα μιας νέας, επώδυνης και βαθιάς ύφεσης, με θύματα την εργασία, το κοινωνικό κράτος και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
  • Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εξωτερική απειλή με νέα χαρακτηριστικά κάτω από τις διαρκείς προκλήσεις του επεκτατικού αναθεωρητισμού της Τουρκίας.
  • Η Κυβέρνηση σκόπιμα διασπά το μέτωπο της πλειοψηφίας που θέλει φύλαξη των πανεπιστημίων αλλά όχι αυτού του τύπου. Μετατρέπει το ερώτημα «φύλαξη ή ασυδοσία» στο «αστυνομία ή όχι αστυνομία».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗ

Πενθούμε σήμερα την απώλεια του συντρόφου Άρη Μπασαγιάννη.

Τον ασυμβίβαστο γιατρό – αγωνιστή στους πατριωτικούς και κοινωνικούς αγώνες του λαού μας.

Γιός του αείμνηστου Χρήστου Μπασαγιάννη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Δημάρχου Μεσολογγίου και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, γαλουχήθηκε σε ένα αξιακό σύστημα με αρχές: την αρετή, την φιλοπατρία, την ανιδιοτέλεια και το ήθος.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής, υπηρέτησε τον ασθενή με επιστημονικό ενδιαφέρον και ανιδιοτέλεια. Υπηρέτησε τους γιατρούς από σημαντικές θέσεις ευθύνης, όπου ψηφίστηκε.

Ας αποτελέσει, η κοινωνική προσφορά του Άρη, τον φάρο για τις νέες γενιές.

Οι ασθενείς του, οι φίλοι του και οι σύντροφοί του εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στο γιο του Χρήστο και την κόρη του Κατερίνα και στους άλλους συγγενείς του.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΘΙΞΙΑ

Συνέντευξη Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και τον δημοσιογράφο Δ. Κουκλουμπέρη

1. Ποια πολιτικά συμπεράσματα εξάγετε από την υπόθεση Λιγνάδη και τους κυβερνητικούς χειρισμούς;

Η Υπουργός Πολιτισμού κρίνεται για την επιλογή της στο πρόσωπο του κ. Λιγνάδη, κρίνεται για την πολύ καθυστερημένη αντίδραση της όταν ήρθε η υπόθεση στο φως, και το σημαντικότερο απ’ όλα, κρίνεται για τη διαχείριση της στη συνέντευξη της την περασμένη εβδομάδα. Η δουλειά ενός Υπουργού είναι να μην «εξαπατάται», όπως η ίδια δήλωσε. Προφανώς, με όλους αυτούς τους χειρισμούς, αδυνατεί πλέον να επιτελέσει τον ρόλο της. Υπάρχουν σαφείς πολιτικές ευθύνες και έπρεπε να αναληφθούν.

2. Φταίει η Υπουργός Πολιτισμού, η οποία πάντως δεν παραιτείται ή ως επικεφαλής της κυβέρνησης ευθύνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Προφανώς ο κάθε Πρωθυπουργός επιλέγει τους Υπουργούς του, και κατά συνέπεια, κρίνεται για τις επιλογές του αυτές. Οι πολιτικές ευθύνες για τα τρία ζητήματα στα οποία αναφέρθηκα πριν, αφορούν την Υπουργό Πολιτισμού. Το γεγονός ότι αυτές δεν έχουν αναληφθεί και βρίσκεται ακόμα στη θέση της, αφορά τον Πρωθυπουργό.

3. Θα μπορούσε η υπόθεση αυτή να πυροδοτήσει περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις; Πιστεύετε ότι έχει αρχίσει η φθορά για τη ΝΔ;

Η φθορά για τη ΝΔ θεωρώ πως έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Όχι μόνο φυσικά με την υπόθεση αυτή, αλλά και με βάση τις επιλογές και τους χειρισμούς της σε μια σειρά από ζητήματα, με προεξέχουσα τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Αυτό που δυστυχώς αποδεικνύεται ως κοινός παρονομαστής, είναι η αλαζονεία με την οποία διαχειρίζονται την εξουσία. Μια κυβέρνηση που με τη βοήθεια της επικοινωνιακής της υπερπροπαγάνδας, τα κάνει πάντα όλα «σωστά», αλλά και όταν είναι πασιφανές ότι δεν τα κάνει, για όλα ανακαλύπτονται επικοινωνιακοί ελιγμοί χωρίς ίχνος πολιτικού φιλότιμου και ευθιξίας. Σύντομα θα τα βρουν μπροστά τους.

4. Από την άλλη πλευρά, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε το κόμμα σας, το Κίνημα Αλλαγής, φαίνεται να καρπώνονται μέρος από τη δυσαρέσκεια του κόσμου. Πως το ερμηνεύετε;

Νομίζω πως σε περιόδους κρίσης, είναι δύσκολο να εξάγουμε πολιτικά συμπεράσματα για την βραχυπρόθεσμη αποτύπωση των κοινωνικών συσχετισμών. Πόσο μάλλον όταν αυτή συνοδεύεται από τον συντριπτικό τρόπο κυβερνητικής αξιοποίησης των μέσων που διαμορφώνουν την καθημερινή πολιτική ατζέντα. Όταν πατάει πάνω στον χαμηλό πήχη που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και όταν ο τρόπος διαχείρισης κρίσιμων πολιτικών ζητημάτων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με ακραία πόλωση, συνθηματολογία και διχαστικό λόγο, αποπροσανατολίζουν από την ουσία. Δίνουν, έτσι, ανάσες σε μια κυβέρνηση που κάθε φορά που αποτυγχάνει, επικαλείται κυνικά το ερώτημα «γιατί οι άλλοι καλύτεροι ήταν;». Προσωπικά, όμως, πιστεύω ότι στη μεγάλη εικόνα και τη μακροπρόθεσμη ανάγνωση, η υπεύθυνη στάση του Κινήματος Αλλαγής, η χρήσιμη και μαχητική μας αντιπολίτευση, πάντα με τεκμηριωμένο λόγο, προτάσεις και αντιπροτάσεις, θα αρχίσει άμεσα – όπως ήδη δείχνουν και οι τάσεις – να αποτυπώνεται και σε ενισχυμένους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς, ικανούς να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπάρχει σήμερα στο πολιτικό μας σύστημα.

5. Θα συζητούσατε μελλοντικά το ενδεχόμενο της προοδευτικής διακυβέρνησης; Με ποιους και πως;

Προσωπικά, αντιλαμβάνομαι την έννοια της προοδευτικής διακυβέρνησης ως ταυτόσημη με το dna το πολιτικού μας χώρου. Προοδευτική, για να εκφράζει την αντίληψη μας για την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, για την ανοιχτή οικονομία και τις ίσες ευκαιρίες, την ανοιχτή κοινωνία και τα ατομικά δικαιώματα, τη θεσμική λειτουργία του κράτους, τον υγιή πατριωτισμό, την ευρωπαϊκή προοπτική, απέναντι σε κάθε μορφής συντήρηση. Και διακυβέρνηση, γιατί ένας χώρος που έχει μάθει σε όλη του την ιστορική διαδρομή να αναλαμβάνει ευθύνες, να διεκδικεί, να δίνει μάχες και να πετυχαίνει νίκες για όλους εκείνους που επέλεγε να εκπροσωπήσει, δεν μπορεί να αρκείται, απλώς, στο ρόλο μιας στείρας αντιπολίτευσης με λόγο αντιδραστικό και οπισθοδρομικό. Φυσικά, προϋπόθεση γι’ αυτήν, είναι η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στο πολιτικό μας σύστημα. Ακριβώς για να μπορεί η δική μας πολιτική και ιδεολογική ατζέντα να είναι στη βάση οποιασδήποτε συζήτησης. Και όποιος θέλει, ακολουθεί.

6. Συμπληρώνεται ένας χρόνος πανδημίας στην Ελλάδα και παρά την έναρξη των εμβολιασμών το τελευταίο δίμηνο, η κατάσταση παραμένει προβληματική. Τι δεν γίνεται σωστά;

Είναι γεγονός ότι ο αργός ρυθμός εμβολιασμού μεταθέτει την υγειονομική μας «απελευθέρωση» για αρκετούς μήνες αργότερα. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή ακόμα δεν έχουμε «τελειώσει», θέτουμε τρεις βασικές προτεραιότητες. Πρώτον, έστω και καθυστερημένα, στο υγειονομικό σκέλος, αποτελεσματικότερος σχεδιασμός των τεστ, καλύτερη ιχνηλάτηση, ενίσχυση του ΕΣΥ και έμπρακτη στήριξη των λειτουργών του. Δεύτερον, στο σκέλος των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης, αλλαγή της στρατηγικής των οριζόντιων μέτρων καθολικής εφαρμογής, στεγανοποίηση νομών και νησιών και εξειδικευμένα μέτρα μετά από μαζικά τεστ, για το ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας. Πάντα, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εμπροσθοβαρούς οικονομικής στήριξης όσων έχουν πληγεί από την κρίση. Τρίτον, εντατικοποίηση των εμβολιασμών με ολοκλήρωση του σχεδιασμού για τα εμβολιαστικά κέντρα, διαφανείς διαδικασίες και πρόταξη των ευπαθών ομάδων πέραν των ηλικιακών κριτηρίων. Απέναντι στις διαρκείς παλινωδίες και ανακολουθίες, αλλά και στη στρατηγική του «βλέποντας και κάνοντας», χρειάζεται τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα επαναφέρει την ελπίδα ότι οι κόποι και οι θυσίες μας δε θα πάνε χαμένοι.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας σχετικά με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης δήλωσε :

“Στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, η Κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στους δικούς της άστοχους χειρισμούς. Δική της είναι η νομοθετική διάταξη για την μεταγωγή του στη φυλακή αρχικής κράτησης (Κορυδαλλός). Τα δε, μετέπειτα διαδικαστικά τεχνάσματα (επίκληση κορονοϊού) την εκθέτουν ακόμα περισσότερο.

Η Δημοκρατία τιμωρεί, δεν εκδικείται, δεν εκβιάζεται. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει ένας στυγερός, κατά συρροή δολοφόνος, αμετανόητος τρομοκράτης, να γίνει δήθεν σύμβολο αγωνιστικότητας,
Η Κυβέρνηση -που δημιούργησε το πρόβλημα- οφείλει να βρει λύση, ώστε να αποφευχθεί ο θάνατος του από απεργία πείνας.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η «ΕΚΔΙΚΗΣΗ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» με τους Γ. Σκάλκο και Κ. Λασκαράτο

  • Για το αίτημα Κουφοντίνα και την στάση της Κυβέρνησης:

Υπάρχουν δύο δεδομένα που ισχύουν ταυτόχρονα. Πρώτον, ότι η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου δεν εκβιάζονται, που σημαίνει πως δεν παραχωρείς σε κανέναν τίποτα παραπάνω από όσα προβλέπει το εκάστοτε θεσμικό πλαίσιο, υπό το καθεστώς απειλής. Και δεύτερον, ότι το Κράτος Δικαίου δεν εκδικείται, που σημαίνει πως δεν μπορεί να αφαιρέσει το παραμικρό δικαίωμα από κανέναν, από αυτά που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο. Ακόμα και αν μιλάμε για τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο και αμετανόητο τρομοκράτη.

Η ΝΔ ψήφισε διάταξη για τη μεταγωγή των κρατουμένων στην φυλακή αρχικής κράτησης. Αν δεν της αρέσει ο νόμος που ψήφισε, έχει κάθε δικαίωμα ως νομοθετική εξουσία να τον αλλάξει. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα, να καθορίζει τον τρόπο που θα εφαρμοστεί ο υφιστάμενος νόμος, με βάση το ποιον αφορά στην κάθε περίπτωση.

Το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να πολιτικοποιείται με διαδικαστικά τεχνάσματα, όπως η επίκληση του κορωνοϊού. Δεν γίνεται να μετατρέπεται ένας στυγερός δολοφόνος σε ήρωα ή σύμβολο δήθεν αγωνιστικότητας.

Η «εκδίκηση» της Δημοκρατίας είναι ο σωφρονισμός χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

  • Για τον κορωνοϊό και τις καταγγελίες για παραβίαση της σειράς εμβολιασμών:

Μετά από 3 εβδομάδες σκληρού lockdown τα κρούσματα αυξάνονται ξανά, και έχουμε και νέο lockdown από Δευτέρα. Αυτό, επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο, ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός.

Άνοιγμα και κλείσιμο σχολείων, το ίδιο και στο λιανεμπόριο. Παλινωδίες και ανακολουθίες διαρκώς από τη ΝΔ, που οδηγούν σε μία διαρκή αβεβαιότητα, με την πανδημία να είναι παρούσα.

Δυστυχώς, σε μία κρίσιμη στιγμή όπου η κυβερνητική διαχείριση καλείται να αποδείξει την αξιοπιστία της και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου σε ένα κρίσιμο ζήτημα, όπως οι εμβολιασμοί, βλέπουμε και στο Ν. Αιγαίο, και στη Θεσσαλονίκη, να υπάρχουν εμβολιασμοί με «μέσο» κομματικών στελεχών, που δυστυχώς στέλνουν το χειρότερο μήνυμα, ότι και εδώ στο ζήτημα της ανθρώπινης ζωής δεν ισχύουν τα ίδια κριτήρια για όλους.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.