ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Η σημερινή ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ του πληθωρισμού Ιουνίου ύψους 12,1% όταν τον Μάιο κυμάνθηκε στο 11,3% επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πλέον εκτός ελέγχου.

Το γεγονός δε ότι ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, όπως τον ανακοίνωσε η Eurostat την 1η Ιουλίου, για τον μήνα Ιούνιο ήταν 12% έναντι 8,1% του μέσου όρου της Ευρωζώνης, καταδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και πολύ μακριά από την αφόρητη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Όταν στην πράξη ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό από 25% και πάνω για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της καταναλωτικής δαπάνης των μικρομεσαίων και των ευάλωτων νοικοκυριών, αφού οι ετήσιες μεταβολές στη στέγαση είναι 35%, στις μεταφορές 25% και στη διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά 12,6% και με δεδομένο ότι οι ετήσιες αυξήσεις σε καύσιμα έχουν αγγίξει πλέον το 45,6% και στον ηλεκτρισμό 70,4%!

Δεν υπάρχει κανένα σοβαρό επιχείρημα γιατί η Κυβέρνηση εμμένει ακόμα στα αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα που αποτελούν φύλλο συκής για την αχαλίνωτη κερδοσκοπία του κρατικού προϋπολογισμού εις βάρος κυρίως των μικρομεσαίων και ευάλωτων νοικοκυριών μέσα από τους υψηλούς φόρους κατανάλωσης, την ώρα μάλιστα που, μελέτες και προβλέψεις εγχώριων και διεθνών οργανισμών, δείχνουν ότι πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την ελληνική οικονομία και διαψεύδουν την κυβερνητική υπεραισιοδοξία.

Αλλά να θυμούνται στη Νέα Δημοκρατία ότι οι πολίτες θα καταδικάσουν την αναλγησία τους πολύ πιο γρήγορα από ότι διατείνεται ο Πρωθυπουργός.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα»-επτά διακεκριμένων επιστημόνων- που επιμελείται ο Χρύσανθος Τάσσης, έδωσε το παρόν και μίλησε ο Γραμματέας Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ο κ. Σπυρόπουλος αναφερόμενος στο βιβλίο υπογράμμισε ότι «εστιάζει στη στρατηγική του σοσιαλισμού σήμερα, έναν στόχο που διαπερνά κόμματα της ευρύτερης σοσιαλιστικής οικογένειας».

Στη συνέχεια ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα το σοσιαλδημοκρατικό όραμα αρχίζει να διαμορφώνεται σε διαφορετικό χρόνο κατά τη δεκαετία του 80, συμπυκνώνοντας δημοκρατικά, εθνικά και κοινωνικά αιτήματα για τη μεγάλη πλειοψηφία των μη προνομιούχων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας».

Το ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε, «σφράγισε με τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις του την περίοδο της Μεταπολίτευσης και παρά τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν με λάθη και αποφάσεις σκληρές,δεν απεμπόλησε το όραμα για μια δίκαιη κοινωνία, για ισότητα και οικονομική ευημερία για τους πολλούς».

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει πρωτοστατήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η πρόταση για στέγαση και το δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Τέλος ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για τις πέντε προκλήσεις που θέτει ο επιμελητής του βιβλίου για το ΠΑΣΟΚ σήμερα υπογραμμίζοντας το σημαντικό ζήτημα της ανανέωσης του κόμματος, την παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων όσον αφορά το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη που αυτό πρέπει να παρέχει στους πολίτες, την αναβάθμιση του ΕΣΥ που στήριξε την πανδημία και την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικών κατοικιών και τις δίκαιες εργασιακές σχέσεις.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ: Η ΠΡΟΣ ΚΥΡΩΣΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Κύρωση της Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Μεταφορές-Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών και Φορτίου Ανώνυμη Σιδηροδρομική Εταιρεία» (ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.) για την ανάθεση Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών”

«Η προς κύρωση νέα συμφωνία, με Απευθείας Ανάθεση των Μεταφορικών Υπηρεσιών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφορά σε μια κατ’ ουσία σκανδαλώδη σύμβαση.»

Συζητάμε σήμερα τη νέα Κύρωση της Σύμβασης με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Μιλάμε για τον τομέα των σιδηροδρομικών δικτύων και των σιδηροδρομικών μεταφορών που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη χώρα μας, για την ελληνική οικονομία.
Δεν έχουμε τον χρόνο να αναφερθούμε στα θέματα που αφορούν στις υποδομές, στα δίκτυα που υπολείπονται, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο. Αναφέρθηκε ο κύριος Υπουργός σε ένα πρόγραμμα 4,6 δισεκατομμυρίων. Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, ακριβώς ποιο είναι το σχέδιο, σε ποια φάση δημοπράτησης και εξέλιξης βρίσκονται όλα αυτά τα έργα, αλλά δεν μπορούμε σήμερα να πούμε περισσότερα.
Έχουμε σε αυτό το πλαίσιο των προβλημάτων γενικότερα στον τομέα των σιδηροδρόμων τη διαδικασία Κύρωσης αυτής της Σύμβασης με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πλέον ονομάζεται HELLENIC TRAIN, για λόγους προφανώς όχι μόνο συμβολικούς. Αυτή η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με διαγωνισμό που προβλεπόταν για το 2014 και τίμημα 300 εκατομμύρια ευρώ, είχε χαρακτηριστεί τότε ως ξεπούλημα από τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε το 2017, μετά τα κατορθώματα του 2015, στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με μόλις 45 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό εξευτελιστικό, στην TRENITALIA. Στη συμφωνία αυτή είχε περιληφθεί και ένα επιπλέον δώρο προς την ιταλική πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ για την εξυπηρέτηση των λεγόμενων άγονων γραμμών, 50 εκατομμύρια τον χρόνο, μέχρι και το 2021, ενώ είχε δοθεί η υπόσχεση ότι θα γίνουν παράλληλα επενδύσεις ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, για τις οποίες παρότι έχουμε υποβάλει σχετική ερώτηση, δεν γνωρίζουμε αν έγιναν, ποιες έγιναν από αυτές και σε ποιο ύψος δαπάνης υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα (πριν και μετά το 2019). Η Κυβέρνηση στη συνέχεια προχώρησε στα τέλη του 2019 σε νέα συμφωνία με την ιταλική εταιρεία χωρίς διαγωνισμό, για νέα σύμβαση με 50 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος για τα επόμενα δέκα χρόνια και αυτόματη προέκταση για πέντε χρόνια. Δηλαδή, η χορηγία των 250 εκατομμυρίων του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 1 δισεκατομμύριο για τους Έλληνες φορολογούμενους.
Συγχρόνως, υπήρχαν υποσχέσεις και αναφορές σε επενδύσεις ύψους περίπου 2-2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα πούμε παρακάτω ποια είναι η αλήθεια για αυτά τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή η διαδικασία είχε ξεκινήσει, όμως, από το 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση για να γίνει η απευθείας ανάθεση αυτών των υπηρεσιών και πάλι για δεκαπέντε χρόνια με σχετική γνωστοποίηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στα πλαίσια αυτής της Συμφωνίας χρειάζονται κάποιες καθαρές εξηγήσεις και απαντήσεις. Κατ’ αρχάς, το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε στις 29-11-2019 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την υπογραφή σας, κύριε Υπουργέ, προέβλεπε οφέλη για την ελληνική οικονομία ύψους από 2,2 έως 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. (SM)
Υπάρχει σχετικός πίνακας στο παράρτημα του μνημονίου που είχατε υπογράψει, όπου προβλέπονται αναλυτικά τα οφέλη αυτά και ειδικά για επενδύσεις προβλέπεται ένα ποσό από 645 ως 810 εκατομμύρια ευρώ για νέο τροχαίο υλικό, υβριδικά τρένα, επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, επενδύσεις σε ακίνητα σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης, επενδύσεις στην αξιοποίηση κτιρίων κ.ο.κ. Θα καταθέσω το σχετικό μνημόνιο στα Πρακτικά. Αντίστοιχα για δεκαπέντε χρόνια δίνει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα 750 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Τα ίδια ακριβώς με όμοιο πίνακα προβλέπονται στη νέα σύμβαση παροχής δημόσιας υπηρεσίας, όπως αναφέρονται στην υπ’ αριθμόν 273/27.11.2020 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας για την υπογραφή και για όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την περαιτέρω οριστική υπογραφή της νέας αυτής σύμβασης. Θα το καταθέσω επίσης στα Πρακτικά μαζί με το σχετικό άρθρο 20 όπου αναλύεται ο ίδιος πίνακας.

Τι βλέπουμε όμως ενάμισι χρόνο μετά; Αντί του προβλεπόμενου στο μνημόνιο του 2019 και το εγκεκριμένο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την TRENITALIA ποσού των 645 εκατομμυρίων ευρώ έως 810 εκατομμύρια, έχουμε το Παράρτημα Δ΄, που επίσης θα καταθέσω τα Πρακτικά, της σύμβασης που συζητάμε σήμερα, απ’ όπου προκύπτουν επενδύσεις το πολύ 77,5 εκατομμύρια ευρώ, για συστήματα τεχνολογιών πληροφορικής 15 εκατομμύρια ευρώ, για τα τρένα ETR 470 47,5 εκατομμύρια και αναβάθμιση του στόλου 15 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή από τα 645 έως 810 εκατομμύρια καταλήξαμε στα 77,5 εκατομμύρια, δηλαδή, γύρω στο 10% ανάλογα με το ύψος που θα πήγαινε η πρώτη επένδυση.
Επομένως ενώ για το ελληνικό δημόσιο η επιβάρυνση παραμένει η ίδια, δηλαδή 930 εκατομμύρια ευρώ με ΦΠΑ για δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα είναι πού πήγαν τα υπόλοιπα λεφτά για επενδύσεις; Τι άλλαξε, για ποιο λόγο και ποιος εξυπηρετείται από αυτή την εξέλιξη; Σίγουρα όχι ο Έλληνας φορολογούμενος. Μια αποδεκτή δηλαδή υπογεγραμμένη απ’ όλους συμφωνία, πώς γίνεται να αλλάξει τόσο θεαματικά; Τι έγινε; Απέτυχε η διαπραγμάτευση; Και για ποιες επενδύσεις, ποια οφέλη, ποια ανταπόδοση μιλάμε για την ελληνική οικονομία; Και είπα για την επιβάρυνση 1 δισεκατομμυρίου των Ελλήνων φορολογουμένων.
Άρα λοιπόν εδώ πρόκειται για μια κοροϊδία. Υπάρχει οσμή σκανδάλου σε αυτή τη διαδικασία μετά και την απευθείας ανάθεση και χωρίς διαγωνισμό.

Για αυτό μιλήσαμε από την πρώτη στιγμή για κατ’ ουσίαν σκανδαλώδη σύμβαση. Και περιμένουμε απαντήσεις και εξηγήσεις στο γιατί δεν έγινε διεθνής διαγωνισμός, γιατί επιδοτούνται ως άγονες γραμμές που πλέον δεν είναι άγονες, πώς προκύπτει πάλι να είναι 50 εκατομμύρια η επιδότηση και δεν είναι 52, 55, 40 εκατομμύρια αναλόγως, αν υπάρχουν επικαιροποιημένες μελέτες που δεν υπάρχουν, πόσο τελικά θα κόστιζε παραπάνω αυτή η παροχή του έργου από τον ίδιο τον ΟΣΕ και επίσης μια σειρά άλλα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα και εξυπηρέτηση των επιβατών που κάθε άλλο παρά διασφαλισμένοι είναι. Υπάρχουν καθυστερήσεις, υπάρχουν ακυρώσεις δρομολογίων, υπάρχουν μειώσεις δρομολογίων, υπάρχει μείωση προσωπικού, υπάρχουν αποκλεισμοί επιβατών στα τρένα, υπάρχουν ένα σωρό ζητήματα τα οποία δεν υπάρχει ο χρόνος να αναφέρω αναλυτικότερα.

Αντί να διασφαλιστεί η φθηνή και περιβαλλοντικά φιλική μεταφορά με το τραίνο για τους επιβάτες, αντί να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, έχουμε αυτή τη σύμβαση που είναι πραγματικά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ετεροβαρής για το ελληνικό δημόσιο. Δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δεν διασφαλίζει τη διαφάνεια και τον υγιή ανταγωνισμό. Το δημόσιο πληρώνει πολλά, αλλά και οι πολίτες και οι χρήστες επίσης πληρώνουν πολλά χωρίς τις ανάλογες υπηρεσίες. Η σύμβαση όπως τελικά ήρθε για κύρωση δεν μπορεί να ψηφιστεί και για αυτό από την πλευρά μας την καταψηφίζουμε.

Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ 5ΝΘΗΜΕΡΟ

Κοινή Δήλωση του Γιώργου Μουλκιώτη, υπεύθυνου του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και του Χρήστου Μέγα, Γραμματέα του Τομέα Εργασίας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Η ΝΔ στην επέτειο ανάληψης της εξουσίας καταργεί το 5νθήμερο

Στην τριετία από την ανάληψη της διακυβέρνησης το υπουργείο Εργασίας, δια εγκυκλίου, ορίζει ότι με ατομική σύμβαση και πριν την πρόσληψη ο υπάλληλος στον Τουρισμό-Επισιτισμό θα εργάζεται 6ήμερο. Χωρίς προσαύξηση αποδοχών, χωρίς 48ωρο ξεκούρασης.

Ιδού τα αποτελέσματα του εργασιακού μεσαίωνα που νομοθέτησε πέρυσι η ΝΔ (ν.4808/21) και προβλέπει την κατάργηση του πενθημέρου, την μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε part time, ενώ καθιερώνει και την 10ωρη ημερήσια εργασία χωρίς καταβολή υπερωριών.

Το υπουργείο Εργασίας ενώ κύρωσε, ως όφειλε, και επέκτεινε την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) στον Τουρισμό –Επισιτισμό,ακολούθως με εγκύκλιο του ενημερώνει ότι πριν την ανάληψη της εργασίας «δύναται ο εργαζόμενος να ζητήσει με αίτησή του…»επιμερισμό της εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας«σε έξι (6) ημέρες αντί για πέντε (5), για προσωπικούς ή και για οικογενειακούς λόγους…». Δηλαδή ο εργαζόμενος μπορεί να… παραιτηθεί του δικαιώματος για 48ωρη ανάπαυση!

Τι λέει όμως επί της ουσίας το υπουργείο Εργασίας: μπορεί ο εργοδότης να θέσει σαν όρο στον άνεργο να παραιτηθεί του πενθημέρου προκειμένου να προσληφθεί!
Σε αυτό το περιβάλλον, μην απορούν οι επιχειρήσεις γιατί δεν βρίσκουν εργαζόμενους!
Μετά μην αγωνιά η ΝΔ για την λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην αντεργατική πολιτική της.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απαιτεί την απόσυρση της κατάπτυστης εγκυκλίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Αύριο Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί στις 10.30 το πρωί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Στο πλαίσιο ομιλίας στην Κέρκυρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας το πολιτικό κλίμα και την εκλογολογία των τελευταίων ημέρων επισήμανε ότι «αποδεικνύεται καθημερινά ότι έχουμε μια κυβέρνηση θέατρο του παραλόγου. Ο πρωθυπουργός διαψεύδει τις πρόωρες εκλογές και αντί οι υπουργοί του να ασχολούνται με την ακρίβεια που μαστίζει τον ελληνικό λαό, μαζεύουν ψήφους στις περιφέρειες τους. Ο πρωθυπουργός διαψεύδει τις εκλογές αλλά οι βουλευτές του δίνουν ημερομηνίες από τα τηλεπαράθυρά. Ο πρωθυπουργός διαψεύδει τις εκλογές αλλά κάθε μέρα ανακοινώνει υποψήφιους και υποψήφιες από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συνηθίζεται οι πρωθυπουργοί να μιλούν για το μέλλον της χώρας τους αλλά ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε μια προεκλογική ομιλία και κατά τα άλλα αναρωτιέται: ποιος φτιάχνει προεκλογικό κλίμα; Ο ίδιος και τα μίντια που τον στηρίζουν. Κοινός παρονομαστής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναξιοπιστία».

Ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε προσκλητήριο στον κόσμο της προοδευτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. «Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ιστορικά: ένα μεγάλο κόμμα που αγκάλιαζε το προοδευτικό κέντρο και την προοδευτική αριστερά. Και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Δεν είμαστε ένα μικρό κόμμα του κέντρου, όπως κάποιοι φιλοδοξούν. Πρέπει λοιπόν αυτό το κόμμα να μεγαλώσει, να ισχυροποιηθεί. Δεν πρέπει να αφήνουμε την παρέα του κ. Τσίπρα να νέμεται τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Μία παρέα η οποία λειτουργεί με μόνο ενδιαφέρον την εξουσία» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μας ρωτάνε γιατί λέμε «όχι ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας». Ο ελληνικός λαός θα καθορίσει με τη λαϊκή του ετυμηγορία ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός και όχι το παρασκήνιο. Αλλά γιατί εμείς λέμε ότι, αν περνάει από το δικό μας χέρι και μας δώσει ο λαός τη δύναμη, θα αποφύγουμε και τα δύο αυτά καταστροφικά σενάρια; Διότι, αν ο λαός τους κλείσει την πόρτα, δεν θα σας βάλουμε εμείς από το παράθυρο, κ. Τσίπρα και κ. Μητσοτάκη. Και αυτή είναι μία καθαρή θέση» ανέφερε σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Ήταν επικριτικός για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «το επιτελικό κράτος, που σε όλες τις μεγάλες κρίσεις απεδείχθη επιτελικό χάος, πρέπει να το στείλουμε στο σπίτι του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτό είναι το συμφέρον του ελληνικού λαού. Για αυτό θα αγωνιστεί η παράταξή μας σε κάθε χωριό και σε κάθε πόλη. Να αποτελέσει παρελθόν η ΝΔ. Αλλά τι θα έρθει στη θέση της; Η επώδυνη περιπέτεια 2015-19; Η περιπέτεια των ψευδών, των μεγάλων αυταπατών και των άλλοθι του κ. Τσίπρα, που μας έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια; Που έφερε το υπερταμείο; Που έφερε χειρότερα από ό,τι οι προηγούμενοι; Και ποιο είναι τελικά το νέο στην πολιτική; Δεν υπάρχει τίποτα πιο νέο από την αλήθεια. Εμείς λοιπόν αυτό το νέο θα υπερασπιστούμε ως ανανέωση: την αλήθεια, τη συνέπεια και το συμφέρον του ελληνικού λαού. Δεν δίνω έναν αγώνα για να γίνει ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο και να γίνουν κάποιοι παλιοί πρωταγωνιστές ξανά υπουργοί και βουλευτές. Δίνουμε έναν αγώνα για να κάνουμε ένα μεγάλο κόμμα που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού. Έναν αγώνα πατριωτικό, συνέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε ότι: «Αντί να υπάρξει μία πολιτική που αντιμετωπίζει την τούρκικη προκλητικότητα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο ΝΑΤΟ, υιοθετώντας το αφήγημα Ερντογάν για την τρομοκρατία, ότι «κατανοούμε τις φοβίες της Τουρκίας για την τρομοκρατία». Μα στην Τουρκία δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που καταδικάζει όλη η Ευρώπη και που έζησε η Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου. Ο Ερντογάν, όπως κάθε αυταρχικός ηγέτης, βαφτίζει εχθρό του έθνους και τρομοκράτη όποιον έχει διαφορετική άποψη γι’ αυτόν. Ο Ντερμιτάς, ο Καβαλά, δημοσιογράφοι είναι ακόμη φυλακή. Αυτό το αφήγημα υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης;» αναρωτήθηκε συμπληρώνοντας την αναγκαιότητα του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο αυξημένο κόστος διαβίωσης. «Η σημερινή ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ του πληθωρισμού Ιουνίου ύψους 12,1% επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πλέον εκτός ελέγχου» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μείωση του ΕΦΚ και την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος. «Δεν υπάρχουν λεφτά λέει ο κ. Μητσοτάκης αλλά κάνει πρωταθλητισμό με τον κ. Τσίπρα ποιος θα διορίσει περισσότερους μετακλητούς» σχολίασε.

«Ο Έλληνας δίνει το μεγαλύτερο ποσό του εισοδήματός του για το ενοίκιο. Από πέρυσι το καλοκαίρι έχω θέσει στο δημόσιο διάλογο την ανάγκη για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών. Τα σπίτια αυτά δεν χαρίζονται. Δίνονται όμως με χαμηλό κόστος σε νέα ζευγάρια για να ξεκινήσουν τη ζωή τους και σε ανθρώπους με συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Γιατί αυτό το κάνει η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία και δεν το κάνει η Ελλάδα; 26.000 κατοικίες στο Ταμείο Ανάκαμψης έβαλαν οι Πορτογάλοι, 20.000 οι Ισπανοί, 10.000 οι Ιταλοί, 100 η ελληνική κυβέρνηση. Και έρχεται ο κ. Τσίπρας και κάνει εκδήλωση προχθές. Όταν επί της εποχής του ξεκινάει το πρόβλημα. Η κλιμάκωση του κόστους ζωής στα ενοίκια ξεκινάει το 2015 με την αύξηση της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Μηδέν βρήκε το κοινωνικό απόθεμα κατοικία, μηδέν το παρέδωσε. Και έρχονται κατόπιν εορτής να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε τα συλλυπητήρια του στον ιαπωνικό λαό για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε, του μακροβιότερου δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού στην ιστορία της Ιαπωνίας.

Το νοσοκομείο της Κέρκυρας επισκέφτηκε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομίλησε με το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των ελλείψεων στις δομές υγείας της Περιφέρειας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ιδίως για νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως η Κέρκυρα, τα προβλήματα εντείνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

“Είναι προτεραιότητα μας η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας με δεδομένο ότι οι Έλληνες είναι τρίτοι πανευρωπαϊκά στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας πίσω από τη Λιθουανία και τη Βουλγαρία. Και όταν ζούμε σε μια τέτοια εποχή ακρίβειας και φτωχοποιήσης του λαού, πρέπει να αποκλιμακώσουμε τις ανελαστικές δαπάνες κάθε οικογένειας. Ιδιαίτερα για την υγεία και την παιδεία” τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μπιάγκη για την πρωτοβουλία του να φέρει Τροπολογία στη Βουλή, η οποία μάλιστα υιοθετήθηκε από όλους τους τοπικούς βουλευτές, υλοποιώντας ένα αίτημα πολλών ετών. Οι δομές υγείας του νομού να γίνουν πιο ελκυστικές στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με την ένταξη της Κέρκυρας στην Α’ Ζώνη των άγονων και προβληματικών περιοχών.

“Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να δίνονται ισχυρά κίνητρα για νέο ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της Υγείας, που έχει τόση ανάγκη το νησί ” ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η θέσπιση ενός αξιοκρατικού πλαισίου στην επιλογή των διοικήσεων των νοσοκομείων μακροπρόθεσμα μακριά από κομματικές επιλογές, είναι προτεραιότητα.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.