ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΣΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ενημερώνει:

Λόγω έντονης χιονόπτωσης όλοι οι οδηγοί των οχημάτων που κινούνται εντός και προς το Οροπέδιο Λασιθίου, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ στα ελαστικά αντιολισθητικές αλυσίδες ή να είναι 4Χ4.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται μετά δυσκολίας, λόγω παγετού και συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου συνεχώς επιχειρούν.

Λόγω αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών είναι πολύ πιθανόν να παρατηρηθούν φαινόμενα ολικού παγετού.

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έχει προβεί στην δημιουργία δικτύου προστασίας των ωφελούμενων, ωστόσο συστήνεται για ακόμα μια φορά στους συγγενείς ευπαθών ομάδων πληθυσμού να διασφαλίσουν τις ειδικές ανάγκες των οικείων τους και όπου απαιτείται να μεταφερθούν ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τους.

Επισημαίνεται ότι ο εκχιονισμός του οδικού δικτύου ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ γίνεται κατά προτεραιότητα στον περιφερειακό δρόμο εντός του Οροπεδίου Λασιθίου και οπουδήποτε απαιτηθεί αποκλειστικά για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων και των δομών υγείας.

Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία. Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται από τις Αρχές Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena την Περιφέρεια Κρήτης, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την ιστοσελίδα του Δήμου www.lasithi.gov.gr και την εφαρμογή CITY ON για κινητά τηλέφωνα.

 

15

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.