ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΙ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Φεβρουαρίου 2021 by manos (seo)-admin

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου

Μετά την πρωτοφανή ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που έμειναν για μέρες χωρίς ρεύμα, και την σχετική επικοινωνιακού χαρακτήρα αναφορά του κ. Μητσοτάκη, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τη χρέωση Φεβρουαρίου που αφορά στο δίκτυο διανομής από τον επόμενο λογαριασμό.

Αυτό σημαίνει, -για ένα μέσο νοικοκυριό-, ότι αυτοί που έμειναν ακόμη και για μέρες χωρίς ρεύμα, θα δουν τον λογαριασμό τους μειωμένο κατά μόλις 9 Ευρώ.

Μόνο εμπαιγμό αποτελεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση για τους ανθρώπους που επλήγησαν. Και ο εμπαιγμός γίνεται διπλός ή τριπλός, με τη σημερινή δήθεν φιλάνθρωπη κίνηση της ΔΕΗ που αλλάζει τα 9 € σε 27 €,για τους πελάτες της.

Από μια Κυβέρνηση που ενώ επέδειξε ανικανότητα στην προστασία των πολιτών, τα βρίσκει όλα καλά, χωρίς να ζητήσει ούτε μια συγνώμη, χωρίς κανείς τους να έχει το φιλότιμο να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ας αφήσει λοιπόν η Κυβέρνηση τις αστείες και προσβλητικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα για το χάος που προκλήθηκε και ας πράξει κάτι στην ουσία. Εξάλλου οι πολίτες δεν εξαγοράζονται, έχουν γνώση, μνήμη, κρίση και θα καταδικάσουν όταν έρθει η ώρα,

Ουσία είναι -μεταξύ άλλων-είναι το πώς θα αυξήσουμε την ανθεκτικότητα του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να μπορεί αυτό να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προκλήσεις.

Η υπογειοποίηση είναι απαραίτητη σε πολλά σημεία της χώρας, αλλά αποτελεί μία μεσο/μακροπρόθεσμη λύση. Άμεση κίνηση είναι να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την συντήρηση του δικτύου, που έχει αφεθεί στην τύχη του. Επιπλέον, απαραίτητος είναι ο εκσυγχρονισμός του, με την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, ώστε να ξέρει ο διαχειριστής του δικτύου πού και από πότε υπάρχει πρόβλημα, όπως και η προώθηση μικροδικτύων με τη χρήση τοπικών μονάδων παραγωγής και αποθήκευσης και αυτοματοποιημένη νησιδοποίηση.

Τεχνικές λύσεις υπάρχουν. Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει.

Μ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ: ΔΥΟ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη, Υπεύθυνου Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα «Κόκκινα Δάνεια»

Παρά την πρωτοφανή διαφωνία μεταξύ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του υφυπουργού Οικονομικών σχετικά με το μοντέλο διαχείρισης των ‘’κόκκινων δανείων’’, η κυβέρνηση μας απάντησε ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών που διεξήχθη μετά από πρόταση του Κινήματος Αλλαγής.

Δεν απάντησε, όμως, στις ερωτήσεις που έθεσε το Κίνημα Αλλαγής και αφορούν τους Έλληνες πολίτες:

  • Αν θα απελευθερωθούν πλήρως οι πλειστηριασμοί από την 1η Ιουνίου
  • Αν θα επιδοτηθούν όλα τα επιχειρηματικά δάνεια μέσω της ‘’ΓΕΦΥΡΑΣ 2’’ ή θα αποκλειστούν τα ‘’κόκκινα’’, δηλαδή το 60%
  • Αν θα ελαφρυνθούν τα κριτήρια χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω των τραπεζών, αφού μόνο το 4% των ενεργών επιχειρηματικών ΑΦΜ έχει πρόσβαση

Οι ‘’χιλιάδες ρυθμίσεις δανείων’’, από τις οποίες 6 στις 10 ξανακοκκινίζουν εντός τριμήνου, είναι ενδεικτικές του προβλήματος που υπάρχει στην κοινωνία και την αγορά.

Από την 1η Ιουνίου, η κυβέρνηση στέλνει τους οφειλέτες στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας για τους πραγματικά αδύναμους δανειολήπτες.

Μια πλατφόρμα που απέδωσε μόλις 2.268 ρυθμίσεις στα 3,5 χρόνια λειτουργίας της και θα ελέγχεται από το ‘’βασικό πιστωτή’’, δηλαδή τις τράπεζες.

Όσοι δε ρυθμίσουν-δηλαδή η πλειοψηφία-θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με τους πλειστηριασμούς να έχουν απελευθερωθεί.

Η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους των 240 δις ευρώ (εκ των οποίων 100 δις αφορούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα υπόλοιπα οφειλές δε εφορία-ταμεία) θα κρίνει το κατά πόσον θα υπάρξουν χιλιάδες ‘’λουκέτα’’ και κατά πόσον θα χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα στη χώρα μας.

Το Κίνημα Αλλαγής, εδώ και 3 μήνες, έχει προτείνει ρύθμιση 120 δόσεων με κούρεμα 30% της οφειλής για όσους τηρούν τη ρύθμιση, ενώ από το 2017 έχει καταθέσει πρόταση για bad bank, πρόταση που στοχεύει στη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και την προστασία των νοικοκυριών.

Δυστυχώς, κανένα από τα δύο δε βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

Στην Ολομέλεια της Βουλής, χθες, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν σχετικών προτάσεων του Τομέα Άμυνας του Κινήματος, όσον αφορά στη συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με Ισραηλινή εταιρεία για τη δημιουργία Αεροπορικού Εκπαιδευτικού Κέντρου στην Καλαμάτα, επεσήμανε ότι σκοπός της συζήτησης ήταν να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά το αν η επιλογή συνεργασίας με το Ισραήλ ήταν η συμφερότερη, το έργο που απαιτείται να υλοποιηθεί για να δημιουργηθεί, τον χρόνο έναρξης λειτουργίας του, τον προβληματισμό των τοπικών φορέων της περιοχής σχετικά με την λειτουργία του κέντρου, και τέλος με τη δυνατότητα υλοποίησης του υπόψη κέντρου χωρίς συνεργασίες.

Σε σχετική απάντησή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, δεν κατάφερε να εξηγήσει την τεράστια διαφορά ανάμεσα στις δύο προσφορές της καναδικής εταιρείας, μειωμένη κατά περίπου 800 εκ. €, για το ίδιο αντικείμενο, με μόνη διαφοροποίηση την αλλαγή κυβέρνησης, από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ΝΔ, ενώ ανέφερε ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση του Υπουργείου για υλοποίηση του εκπαιδευτικού κέντρου χωρίς συνεργασίες.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η υπογραφή της σύμβασης θα υλοποιηθεί προσεχώς, ενισχύοντας μέσω αυτής της συνεργασίας την στρατηγική σχέση των δύο χωρών, με ορίζοντα έναρξης λειτουργίας του εκπαιδευτικού κέντρου τα δύο χρόνια.

Ο κ. Κεγκέρογλου, τέλος, επεσήμανε ότι κύριο μέλημά μας είναι να υπογράψουμε το ταχύτερο μία άρτια σύμβαση, σύμφωνα με τα τεθέντα ζητήματα, με σκοπό να διασφαλισθεί με τον καλύτερο τρόπο και το ταχύτερο η δημιουργία του εκπαιδευτικού κέντρου για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πτητική εκπαίδευση των πιλότων της ΠΑ, εστιάζοντας μ’ αυτό τον τρόπο στο έμψυχο δυναμικό που αποτελεί διαχρονικά το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας. Ιδιαίτερα μάλιστα, ο ρόλος των πιλότων μας είναι καθοριστικός για τη μαχητική ικανότητα των ΕΔ, και ως εκ τούτου πρέπει να λάβουμε ιδιαίτερη μέριμνα για την επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν, το πλαίσιο των αμοιβών τους, τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά τους.

Το Κίνημα Αλλαγής θα παρακολουθεί τις σχετικές εξελίξεις και θα παρεμβαίνει όπου κρίνει απαραίτητο για την θέσπιση των βέλτιστων για την ελληνική πλευρά όρων στη σύμβαση.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ «ΑΧΤΑΡΜΑΣ», ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Δήλωση Ευαγγελίας Λιακούλη, υπεύθυνης Κοινοβουλευτικού Τομέα Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής

Τελικά, η έννοια του «απλού και αυτονόητου», επιβεβαιώνεται καθημερινά, ότι με την επιτελική Κυβέρνηση των… μεγάλων επιτελείων, που επιτελούν σοβαρό επιτελικό έργο, είναι ζητούμενο.

Εξήγγειλε, όπως διαβάζουμε στον πάντα έγκυρο «airetos.gr», σε γραπτή συνέντευξή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιος Πέτσας, τη δυνατότητα των δημάρχων να μεταβιβάζουν αρμοδιότητες στις Κοινότητες.

Κι όμως ναι!

Οι Κοινότητες των «νέων, αυξημένων αρμοδιοτήτων» είναι αυτές, που ο ίδιος σκοπεύει να αποστεώσει οριστικά και αμετάκλητα στο περιλάλητο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο των ΟΤΑ (που όλοι αναμένουμε, αλλά ακόμη δεν έχουμε επισήμως δει στη δημόσια διαβούλευση…).

Υπάρχει και ακόμη μία ειδοποιός λεπτομέρεια, σε αυτή τη διοικητική «γαλαντομία» του κ. Αναπληρωτή Υπουργού.

Η «δυνατότητα μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από τους Δημάρχους προς τις Κοινότητες» υπάρχει ήδη εδώ και πολλά χρόνια και προβλέπεται – όπως ήταν αναμενόμενο – από έναν ακόμη εμβληματικό, αυτοδιοικητικό νόμο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα το ν. 3852/2010 (άρθρο 84, παρ.1), γνωστό σε όλους και ως «Σχέδιο Καλλικράτη»!

Κι όχι τυχαία, αφού το ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν πίστευε και νομοθετούσε υπέρ του πάγιου αιτήματος για περαιτέρω ενδο-δημοτική αποκέντρωση.

Αυτό το ατέρμονο διοικητικό «μπρος-πίσω», οι ανέξοδες υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος και η παντελής έλλειψη κατανόησης της βασικής αυτοδιοικητικής νομοθεσίας από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ένα μόνο πράγμα δείχνει: ότι και πάλι η κυβέρνηση, παρότι «ανακάτεψε την τράπουλα» της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για τους δικούς της –εσωτερικής κατανάλωσης λόγους, δεν έχει κανένα – μα κανένα – συνολικό σχέδιο για την Αυτοδιοίκηση.

Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζουμε να μιλάμε δυνατά και με πείσμα για την ανάγκη ενός «στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για την αυτοδιοίκηση» και την ίδια ώρα, διαπιστώνουμε ότι αγνοούνται τα στοιχειώδη.

Προφανώς αυτά που εμείς λέμε, αποτελούν για την Κυβέρνηση, ψιλά και ακαταλαβίστικα, προοδευτικά γράμματα.

Κι αυτό, για την χάραξη εθνικής στρατηγικής στον τομέα της αυτοδιοίκησης, είναι ένα πραγματικό και μεγάλο πρόβλημα.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.