Εκπαίδευτικο Πρόγραμμα Λυκείου απο την ΔηΤΟΒ Κρήτης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουνίου 2021 by energinews (admin)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό έργο της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ) Κρήτης και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μελέτης Αιμοποίησης της Ιατρικής Σχολής  Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου. Η εκπαίδευση αποτελεί συνέχεια  της «Εβδομάδας Ενημέρωσης και Εκδηλωσεων για τα Βλαστοκύτταρα» που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο 2020  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος – World Cord Blood Day.

Πάνω από εκατό (100) μαθητές από τέσσερα  (4) Λύκεια του Νομού Ηρακλείου (τα ΓΕΛ  Αρκαλοχωρίου,  ΓΕΛ Χερσονήσου, 6ο ΓΕΛ Ηρακλείου, Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο) και το 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας ενημερώθηκαν για το εξελισσόμενο επιστημονικό πεδίο των Βλαστοκυττάρων και των εφαρμογών τους στην Ιατρική και τη Βιολογία, μέσω διαδικτυακών διαδραστικών διαλέξεων από το Επιστημονικό προσωπικό της ΔηΤΟΒ Κρήτης και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μελέτης Αιμοποίησης της Ιατρικής Σχολής.

Επιπλέον, τον Ιούλιο, τέσσερις  (4) μαθητές των Λυκείων που συμμετείχαν στο παραπάνω πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα όπως κάθε χρόνο, να εκπαιδευτούν για ένα μήνα πάνω στις βασικές αρχές εργαστηριακής πρακτικής και καλλιέργειας κυττάρων στο Εργαστήριο Μελέτης Αιμοποίησης της Ιατρικής Σχολής. Η μαθητεία θα πραγματοποιηθεί με βάση τους κανόνες ασφαλείας και τα ισχύοντα μέτρα για την πανδημία.

«Το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί την έμπρακτη διασύνδεση της Τριτοβάθμιας με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν απο κοντά την Ιατρική Επιστήμη και τις τρέχουσες εφαρμογές στους τομείς της  Αναγεννητικής Ιατρικής» δήλωσε η Καθηγήτρια Αιματολογίας, Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης, Ελένη Παπαδάκη. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών επεσήμανε η Υπεύθυνη Ποιότητας και Εκπαίδευσης της ΔηΤΟΒ, Ερευνήτρια Ειρήνη Μαυρουδή.

H Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ πρόσφατα συμπλήρωσε πέντε χρόνια λειτουργίας, και συνεχίζει να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας εξασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα ομφαλικών μοσχευμάτων αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων για τη θεραπεία ασθενών με αιματολογικά νοσήματα. Σημαντικό μέρος των δράσεων της ΔηΤΟΒ Κρήτης αποτελεί η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τη δωρεά και τη χρησιμότητα του Ομφαλικού Αίματος για τη θεραπεία αιματολογικών νοσημάτων.

#ΟμφαλικόΑιμα   #Βλαστοκυτταρα   #ΔηΤΟΒΚρητης  #5χρονιαΔηΤΟΒΚρητης  

Ακολουθείστε τη ΔηΤΟΒ Κρήτης στο  Facebook @cordbloodbankcrete.gr   twitter @PublicCBBC
YouTube Cord Blood Bank Crete

Σχετικά με την Εβδομάδα Ενημέρωσης


Για επικοινωνία με τη ΔηΤΟΒ Κρήτης:
info@cordbloodbankcrete.gr Tηλ. 2810-394726 Κιν. 6930847253
Επικοινωνία για ΜΜΕ/δημοσιογράφους και συνεντεύξεις: press@cordbloodbankcrete.gr

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.