Εκπαίδευση σε Ιρλανδία, Φινλανδία και Ισπανία για εκπαιδευτικούς του 1ου Λυκείου Ιεράπετρας σε νέο πρόγραμμα Erasmus


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 2 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Εγκρίθηκε για τo 1o ΓΕΛ Ιεράπετρας Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus ΚΑ1 για δραστηριότητες επιμόρφωσης και κατάρτισης εκπαιδευτικών σε Ιρλανδία, Φινλανδία & Ισπανία με τίτλο «Βιώσιμη Εκπαίδευση, ψηφιακά Μέσα & Δεξιότητες σ’ ένα Οικολογικό Σχολείο του Μέλλοντος».

Το σχολείο μας επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει στους μαθητές, να αναπτύξει την οργάνωση της εργασίας των εκπαιδευτικών και να διευρύνει τον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται ή πρέπει να οργανώνονται οι τάξεις σχετικά με τις προκλήσεις των ψηφιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της βιώσιμης εκπαίδευσης σε αναπτυσσόμενο μαθησιακό περιβάλλον με τις απαραίτητες δεξιότητες και την ενδυνάμωση της οικολογικής συνείδησης. Το σχολείο μας, ως συντονιστικό σχολείο, έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία ένα πρόγραμμα Erasmus KA2 κινητικότητας μαθητών και συμμετέχει σε ένα δεύτερο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» όπου μάλιστα διοργάνωσε δίκτυο με άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία από Πορτογαλία, Ρουμανία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Πολωνία, Γερμανία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία δημιουργώντας έργο Etwinning με τίτλο «Ενωμένοι στη Διαφορετικότητα» με βασική μας επιδίωξη να προστεθούν και άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία.

Το σχολείο μας συνεχίζει έτσι την Ευρωπαϊκή του διάσταση συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή σ’ ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.