Εκλογικά «θρίλερ» που έγραψαν ιστορία στην Κρήτη


0
(0)

Η εκπομπή «Ώρα Αιχμής» ξαναθυμάται και περιγράφει… εκλογικές βραδιές για γερά νεύρα

Εκλογικές μάχες που έγραψαν ιστορία και ταξίδεψαν, ως είδηση σε όλο την Ελλάδα, με φόντο το Δήμο Ηρακλείου, θυμήθηκαν τέσσερις κορυφαίοι δημοσιογράφοι του νησιού που φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV.

Οι Νίκος Ψιλάκης, Γιώργος Σαχίνης, Γίωργος Λαγουβάρδος και Μανόλης Αργυράκης θυμήθηκαν τα εκλογικά θρίλερ που άλλαξαν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Λότζια για λίγες μόλις ψήφους.

11 Οκτωβρίου 1998: Μια νύχτα για γερά νεύρα

Σημείο αναφοράς ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα στους Κώστα Ασλάνη και Μανόλη Παπαστεφανάκη που έκανε την εκλογική νύχτα στις 11 Οκτωβρίου 1998 μια νύχτα για γερά νεύρα, με τους δημοσιογράφους να καταγράφουν ίσως την κορυφαία ανατροπή εκλογική αποτελέσματος για την ενετική Λότζια.

Τα αποτελέσματα του α’ γύρου δεν προμήνυαν επ’ ουδενί το θρίλερ που θα ακολουθούσε μια εβδομάδα μετά.

Στις 11 Οκτωβρίου λοιπόν, ο Κώστας Ασλάνης συγκέντρωσε 19.884 ψήφους (37,9%), ο Μανόλης Παπαστεφανάκης 11.669 (22,20%), ο Μανόλης Παπαχατζάκης 10.973 (20,90%), ο Μανόλης Βασιλάκης 7.086 (13,50%) και ο Στέλιος Ορφανός 2903 (5,5%).

Οι δύο πρώτοι σε ψήφους πήγαν σε δεύτερο γύρο, την ώρα που ο Μανόλης Παπαχατζάκης είχε ταχθεί υπέρ του Κώστα Ασλάνη. Για να κερδίσει τον δήμο ο Κώστας Ασλάνης με λίγους ψήφους, με τελευταίο εκλογικό τμήμα να είναι αυτό στο Σκαλάνι.

Ένα ξεχωριστό debate

Παράλληλα στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» έγινε αναφορά στην εκλογική μάχη ανάμεσα στον Ανδρέα Καλοκαιρινό και τον Μανόλη Καρέλη, με τους δημοσιογράφους να θυμούνται τις διεργασίες αλλά και το παρασκήνιο της εποχής.

Επίσης ξεχωριστή ενότητα η αναφορά στο ιστορικό debate που έγινε στο κηποθέατρο στην ΟΑΣΗ το 1986 με δημοσιογράφους και πολίτες να θέτουν ερωτήματα στους τότε υποψήφιους δημάρχους.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή «Ώρα Αιχμής»:

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr